Национален борд по туризъм многократно е предлагал въвеждането на ваучери

...
Национален борд по туризъм многократно е предлагал въвеждането на ваучери
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Да се въведат туристически ваучери за млади семейства, студенти и възрастни хора

Национален ръб по туризъм неведнъж е предложил въвеждането на ваучери за туризъм, само че досега политиците не демонстрират задоволителна интензивност по тематиката. Това стана ясно от думите на Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм, в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ".

По думите й, Бордът е предложил на няколко министри на туризма - да се вкара ваучерна система, която по справедлив метод с критерии да даде опция на млади фамилии, студенти или пенсионери да получат отстъпка от цената при резервации. Не е имало обаче задоволителен интерес на политическо равнище, означи Карастоянова

“Това е въпрос на политика, която работи чудесно в конкурентни дестинации. Има всички предпоставки за добър туристически сезон. Частният бранш е вложил в зелени площи, водни атракции, Очакваме и нов министър на туризма, който има експертиза. Нужна е енергична политика в тази сфера ", счита Карастоянова.

Април е последният месец за ранни записвания за лятната ни отмора в България. Сега е времето да създадем резервации, в случай че желаеме да имаме процентна отстъпка, означиха от Национален ръб по туризма. “След пандемията и психическите затруднения на планирането на отмора резервационният интервал се съкрати. Чисто климатично времето допуска късна пролет и ранно лято. Сега тече последният отворен прозорец за ранни записвания, в който можем да спестим към 10% от постоянната цена, в случай че пакетът е с висока стойност. Ранните записвания сред януари и март по традиция икономисват към 30% ", означи още Полина Карастоянова.

“Само крайната цена не е задоволителен измерител за упованията на клиента и какво той е получил. Бих предпочела ден или два по-малко отмора, само че при по-добри условия - качеството на услугата атмосферата, вниманието, храната, атракциите имат голямо значение за потребителско прекарване ", разясни Карастоянова.

През юли и август огромните комплекси още оферират положителни благоприятни условия. “Можем да чакаме последна минута вид маркетингови акции, от които да се възползваме, в случай че не успеем да резервираме лятната си отмора до края на месеца. Ако сте с деца или огромна компания, знаете, че децата скучаят, имат потребност от атракции и пространство и огромните комплекси оферират тези услуги ", сподели още Полина Карастоянова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР