Националът Йоан Стоянов се превърна в герой за Секция (Нес

...
Националът Йоан Стоянов се превърна в герой за Секция (Нес
Коментари Харесай

Роден национал вкара важен гол в Израел

Националът Йоан Стоянов се трансформира в воин за Секция (Нес Циона), който завоюва с 2:1 гостуването си на Апоел (Хадера) от първия кръг на плейофите в израелското състезание. Българският халф означи победния гол в 68-ата минута и оказа помощ на отбора си да резервира шансове за оцеляване в елита.

Отборът на Стоянов позволи 7 следващи загуби в края на постоянния сезон, в това число от днешния си противник единствено преди седмица. Този път обаче функциите се размениха и Секция се наложи на непознат терен. Резултата откри Илай Трост в 49-ата минута, само че в 57-ата Джонатан Сисе изравни за домакините. В 68-ата минута Йоан Стоянов направи ослепителен самостоятелен пробив и със мощен удар не остави шансове на вратаря на Апоел Руби Левкович.

Секция (Нес Циона) е на последното 8-о място в групата на борещите се за оцеляване в Лигат ХаАл с актив от 20 точки. Само на точка пред отбора на Стоянов е Кирят Шмона, а заемащият избавителното 12-о място Макаби (Бней Райна) има 24 пункта. В идващия кръг Секция ще гостува на Апоел (Тел Авив).

В първата шестица също е доста забавно. Макаби (Тел Авив) започва плейофната фаза с домашен триумф против Макаби (Нетаня) - 2:0. над всички в дуела на " Блумфийлд " беше някогашният халф на Лудогорец Дан Битон. Халфът дълго време не получаваше късмет, само че Айтор Каранка го пусна като титуляр и не сбърка. Битон вкара първия гол с точно изпълненен директен свободен удар в 31-ата минута, а в 38-ата асистира за попадението на Еран Захави.

Въпреки успеха, Макаби (Тел Авив) изостава на 10 точки от водача Макаби (Хайфа). За гостите от Нетаня титуляр беше Пламен Гълъбов. Българският национал получи жълт картон в 64-ата минута, а съотборникът му Раз Шломо видя аления цвят в края на първото полувреме. В класирането Макаби (Нетаня) е на 4-а позиция с 37 точки.

Шампионът Макаби (Хайфа) се наложи с 2:1 вкъщи над Ашдод, въпреки че още от 10-ата минута игра с човек по-малко след аления картон на Дилън Батубансика. Мачът ще се запомни с 4-те дузпи още до почивката. За нарушаването на Батубансика гостите получиха углавен удар, който Елтон Аколатсе пропусна. След това Мохамед Канаан пропусна втората дузпа за Ашдод, а Омер Ацили осъществя два пъти от бялата точка за Макаби (Хайфа). 

Вторият в подреждането Апоел (Беер Шева) също не позволи неточност. Тимът завоюва с 1:0 на личен терен против Апоел (Йерусалим) и събра 61 точки. Гола осъществя Ужен Анса в края на първата част. 

Снимки: one.co.il

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР