Националът Светослав Гоцев оглави класацията на най-добрите блокировачи в Лигата

...
Националът Светослав Гоцев оглави класацията на най-добрите блокировачи в Лигата
Коментари Харесай

Светослав Гоцев е №1 блокировач в Лигата на нациите

Националът Светослав Гоцев оглави класацията на най-хубавите блокировачи в Лигата на нациите досега. 27-годишният волейболист е записал 29 блокади (средно по 0,63 на гейм; 163 опита). Второто място е за звездата на Русия Дмитрий Мусерский с 25 блока (0,61 на гейм) от 144 опита. Толкова има и третият в таблицата - капитанът ни Виктор Йосифов , само че от 134 опита.



При топреализаторите диагоналът Николай Учиков е седми и е единственият българин в десетката - с общо 142 точки. Лидер е Чуан Джианг от Китай с 217 точки, след него е Уолъс де Соуса от Бразилия с 192 точки. Тройката се добавя от Дмитрий Мусерский (Русия) със 173 осъществени точки.



В класацията на най-хубавите бранители либерото на " лъвовете " Теодор Салпаров е шести с 1,02 съвършени спасявания на гейм (общо 47). Първи е французинът Женя Гребенников с 1,30, следван от американеца Мика Кристенсън - с 1,24 и австралиеца Люк Пери - 1,14.



Салпаров намира място и при най-хубавите посрещачи, където заема същата позиция. На първо място е полякът Павел Заторски с успеваемост 27,03 %, Татсуя Фукузава от Япония е втори с 22,82 % съвършено посрещане. Либерото на Съединени американски щати Ерик Шоджи е трети с 18,01 %.

При разпределителите няма българи в топ 10. Плеймейкърът Георги Сеганов заема 15-та позиция. Там номер едно е канадецът Тейлър Сандърс, следван от състезателя на " сборная " Игор Кобзар и аржентинецът Максимилиано Кавана.



При нападателите също няма нито един българин в първата десетка. Там води звездата на европейския първенец Русия Дмитрий Мусерский с 67,33% успеваемост, след него е китаецът Чуан Джианг с 56,14% успеваемост в офанзива. Младата вяра на " петлите " Стефан Бойер е трети с 53,57 %.

Посрещачът Тодор Скримов заема осмото място при изпълнителите на начален удар в Лигата на нациите със приблизително 0,28 аса на гейм (общо 13). Първите трима там са: Ян Цимерман (Германия), Уолъс де Соуса от Бразилия и волейболистът на Съединени американски щати Мат Андерсън.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР