Националът на България Кирил Десподов избухна с две попадение от

...
Националът на България Кирил Десподов избухна с две попадение от
Коментари Харесай

Десподов избухна с два гола от фаул

Националът на България Кирил Десподов избухна с две попадение от директен свободен удар и донесе успеха с 2:1 на Щурм Грац против Харберг. Българинът бе определен за състезател на мача в гостуването от 26-ия кръг на австрийската Бундеслига, откакто беше прецизен в 85-ата и 89-ата минути. Преди това в самото начало Тобийс Кайнц бе дал задатък на петия във краткотрайното класиране.
Благодарение на някогашната звезда на ЦСКА-София отборът от Грац прекъсна серията си от шест мача без триумф, както и отрицателната серия от четири следващи провали. Днес Десподов беше титуляр и показва класата си, изигравайки цялостни 90 минути, откакто бе оставен на пейката против първенеца Ред Бул Залцбург.
Най-добрият футболист на България за 2018 година към този момент има осем гола в шампионата на Австрия от 14 мача, което го прави голмайстор №1 на Щурм през сезона. Той има още едно попадение и за купата на Австрия.

Щурм има към този момент 19 точки, като заема последното шесто място в шампионския плейоф, където " черно-белите " стартираха с три проваляне, само че Десподов върна усмивките в състава на Нестор Ел Маестро. Харберг остана на пето място с 20 точки. Лидер е Ред Бул с 33 точки, само че и мач по-малко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР