Националът на България Дейвид Хъдълстоун ще пропусне европейското първенство по

...
Националът на България Дейвид Хъдълстоун ще пропусне европейското първенство по
Коментари Харесай

Дейвид Хъдълстоун пропуска Европейското първенство по спортна гимнастика в Анталия

Националът на България Дейвид Хъдълстоун ще пропусне европейското състезание по спортна гимнастика за мъже, което ще се организира от 11 до 16 април в Анталия (Турция).

Гимнастикът е с контузия на глезена и към момента не се знае какъв брой дълго ще отсъства от надпревари. Това съобщи старши треньорът на националния тим Милко Танкушев по време на днешното контролно на младежите и девойките в зала " Раковски " преди Световното състезание в Анталия.

" Хъдълстоун е контузен, няма да взе участие на Европейското състезание. С него тимът щеше да бъде по-друг, само че се надявам да се класираме на Световния шампионат и там да се включи. Все още не му е изработен ядрено-магнитен резонанс. Според мен, не е доста лека травмата, ще изисква време, само че нека да се оправи бързо. И за Световната купа във Варна ще бъде мъчно, само че в случай че се възвърне и може да играе на уреди, на които да не употребява краката много-много... Ще забележим, има време ", сподели Танкушев.

" При мъжете конкуренцията е много добра към този момент, може би на 2 или 3 април ще определим окончателният състав, имаме огромни упования от някои, от другите, където имахме упования, не са чак толкоз огромни, само че мисля, че би трябвало да се класираме в първите 13 и да създадем един-два финала. Миналият път не успяхме, тъй като направиха четири неточности, само че в този момент мисля, че няма да ги създадат. Ще участваме с трима индивида на многобой и двама ще попълнят уредите. Тримата ще ги обявим малко преди заминаването, напрежението е огромно, тъй като всички желаят да играят многобой, само че няма по какъв начин да стане ", добави той.

Танкушев разгласи, че състезателите при младежите и девойките са подготвени за шампионата на планетата.

" Според мен, всичко е наред. Малък здравословен проблем с крайници има с Кристофър Ногейра, само че ще го решаваме в придвижване. по тази причина през днешния ден на това контролно ще решим кой ще бъде запаса и кой ще играе. Ще пътуват и четиримата, само че към момента се колебаем кои трима ще играят и кой ще бъде запаса. Засега всичко е наред. Няма уреди, които ме тормозят, може би халките, само че те в тази възраст всички имат проблеми на халки. Малки са още и не могат да вършат такива силови елементи и извършения, които да са конкурентноспособни на мъжете. Но общо взето, добре сме като подготовка и нека там да си изиграят, да не се бъркат. Всички имат опит, играли са на Европейско състезание ", добави Танкушев.

" Аз не познавам младежката гимнастика, не сме взели участие на Световно състезание още и съм в незнание другите какво могат и какво вършат, само че аз им споделих, че едно влизане в топ 24 като тим ще бъде добре и да гоним един край или два, в случай че може. Нямам концепция, тъй като не знам какво се играе от останалите в тази младежка възраст, само че това е задачата - топ 24 и най-малко един край да създадем ", добави треньорът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР