Натрупването на коремни мазнини е не просто естетичен проблем. Той

...
Натрупването на коремни мазнини е не просто естетичен проблем. Той
Коментари Харесай

4 причини за трупане на коремни мазнини и как да се справим с тях

Натрупването на коремни мазнини е не просто изящен проблем. Той заплашва здравето и то по сериозен метод. Коремните мазнини се смятат за рискова причина за отключване на болести, като диабет, инсулинова устойчивост, сърдечносъдови болести, хипертония, рак, хормонални проблеми, репродуктивни усложнения.

Кои са главните аргументи за поява на податливост към струпване на мазнини в коремната област?

Обездвижване и неприятно хранене

Затлъстяването в коремната област може да се дължи на банкет на непотребни калории от вреден вид. Ако работата ви е обвързвана с дълготрайно седене и също така се храните със захари, наситени и трансмазнини, храни и питиета с изкуствени подсладители, това може да се окаже огромен проблем за здравето ви в бъдеще. Консумацията на храни с ниска хранителна стойност, само че и високо съществуване на празни калории води до затлъстяване в коремната област и редица болести, произлизащи от тези мазнини.

Възраст, пол и генетика

Освен от метода на живот, трупането на мазнини към талията значително зависи и от генетичната предразположеност. Всеки човек има предопределена податливост към струпване на мастна тъкан в избрани елементи на тялото. На този механизъм обаче може да се противодейства, въпреки и мъчно и с доста старания.

Възрастта също е фактор. С напредването ѝ мускулната маса понижава, което прави противодействието на мастната тъкан по-трудно. По-малко мускулна маса значи по-малко изгаряне на калории и повече старания в битката с коремните мазнини, съгласно клиника Майо.

Полът също е определящ. Жените в междинна и над междинната възраст са по-склонни да натрупат коремни мазнини поради настъпващите промени в хормоналния баланс.

Липса на сън

Колкото по-малко сън човек получава за денонощие, толкоз по-склонен става да натрупа мазнини в региона на корема. Най-застрашени са хората, които спят по 6 часа на нощ или по-малко. В това число се считат и среднощните ставания до тоалетна, които нарушават здравия сън и провокират комплициране в метаболитните процеси по време на бездънен сън.

Стрес

Високите равнища на хормони на напрежението са доста мощен отрицателен фактор, влияещ върху депозирането на мастни отлагания към талията. Кортизолът, хормон на напрежението, въздейства върху съсредоточеното струпване на мастна тъкан в абдоминалната област, съгласно American Institute of Stress.

Храни, които основават максимален риск от трупане на коремни мазнини

Сред най-вредните по този индикатор храни са паста, чипс, ориз, бял самун, сладкиши, газирани питиета и сокове, изкуствени подсладители.

Как да премахнете коремните мазнини

Движете се повече

Активният метод на живот е доста добра тактика за противопоставяне на коремните мазнини. Тренировките и физическата интензивност най-малко 30 минути дневно работят като натурален механизъм за повишение чувствителността на клетките към инсулина, което усъвършенства абсорбцията и разграждането на мазнините, протеините и въглехидратите в тялото.

Здравословна диета

Премахването на нездравословните храни от менюто е извънредно значимо за оправянето с този проблем. Включването на потребни мазнини и протеини, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови култури, зехтин, ядки и семена е метод да накарате организма си да се отърве от коремните мазнини и да усили мускулната си маса.

Почивка и сън

Отделяйте повече време за релакс и освобождение от напрежението. Спете по 8 часа едновременно в денонощието. Намалете напрежението и се отдайте на обичани занимания с обичани хора./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР