Натрупал съм знания, имам практически опит, който мога да приложи

...
Натрупал съм знания, имам практически опит, който мога да приложи
Коментари Харесай

Каримански ще търси подкрепата на БСП и Демократична България за шеф на БНБ

Натрупал съм познания, имам на практика опит, който мога да приложи в регулатора в Българска народна банка, с който мога да продължа политиката - до модернизиране на банката и опазване в това време на консервативния й темперамент. Това съобщи пред бТВ Любомир Каримански, народен представител и ръководител на Комисията по бюджет и финанси от Има Такъв Народ и сега номинация за шеф на Българска народна банка на " ИТН ". Номинациите са две - и двете от партии от ръководещото болшинство, на Каримански и на Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ".

Как ще ръководи Българска народна банка - първо обрисуване на незабавните ограничения за страната (справяне с инфлацията, като Българска народна банка може да я изследва и прогнозира). Каримански счита, че е реалистично да приемем еврото и Българска народна банка е готова за това, само че след възобновяване на проекта й. Важно за него е Българска народна банка да стане по-отворена за хората посредством публичната акция за приемане на еврото. Той сподели, че има условие за задълбочаване на обособените стрес проби и на динамичността, с която се организират.

За кариерата си, в едно от местата, където е работил, Каримански сподели, че е познавал Емил Кюлев, само че е експерт и няма общо с показното му ликвидиране. За другата банка, която има връзка със Стоян Александров и Движение за права и свободи - той сподели: " Никога не съм се занимавал с политика, а единствено с помощта на експертизата си съм попаднал в управата на банка. "

За одобрение на кандидатурата на Любомир Каримански в Българска народна банка - той не е взел участие в лидерските срещи в обединението и не знае за какво той не е кандидатура на цялата коалиция, а единствено на партията на Слави Трифонов. Каримански е безапелационен, че в съдружното съглашение няма точка за шефа на Българска народна банка. Ако завоюва Андрей Гюров, Каримански увери, че той ще е първият, който ще го поздрави.

А по какъв начин ще гласоподават Българска социалистическа партия и Демократична България - той сподели, че не знае, само че ще има срещи идната седмица с специалистите им и се надява да убедят множеството от депутатите " къде би желала да е Българска народна банка ". За ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " Любомир Каримански също не знае какво да чака и не е водил диалози с тях.

От ефира той прикани всеки народен представител, който желае да знае концепцията му, да се срещне с него, с цел да я показа. За Българска народна банка - по думите му това е въпрос на " надпартийност ".

Коалицията ще продължи да работи, безапелационен е той.

В умозаключение Каримански разяснява въвеждането на форсмажор - за него това е последна мярка и не може да си изясни за какво се желае да се вкара, не мисли, че е належащо. При актуализацията на бюджета би трябвало да залегне началото на промяната на социално-осигурително пенсионния модел, подоходната политика поради понижаване на приходите и инфлацията, в това число и " леплива инфлация ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР