Натрупаха се събития през последните седмици - напрежението в Черно

...
Натрупаха се събития през последните седмици - напрежението в Черно
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Действията на кабинета са опасни за националната ни сигурност

" Натрупаха се събития през последните седмици - напрежението в Черно море нараства, има поредност от срещи и събития, които основават една ескалация най-малкото на упованията за засилено напрежение. Нормално е в тази обстановка институциите да покажат един институционален отговор ", съобщи през вчерашния ден зам.-председателят на Българска социалистическа партия и на Народно събрание Кристиан Вигенин във връзка настояването на социалистите министърът на защитата Тодор Тагарев да бъде изслушан в Народното събрание.
" Разбираме, че министър Тагарев е посетил Украйна и заречен нова поддръжка. Има поредност от неща, които би трябвало да се адресират ", аргументира се Вигенин. Според него част от заканите против националната ни сигурност идват от дейностите на държавното управление и на министъра на защитата.
" Виждате какво напрежение основават решенията на ръководещите вътре в обществото. Основният проблем е засилващата се поляризация на българското общество. Тя е разследване от поредицата от дейности, които явно не намират поддръжка, само че се наслагват едно след друго ", акцентира Вигенин.
" Ние чакаме държавното управление да покаже явен ангажимент по какъв начин си показва гарантирането на националната сигурност отвън поредицата ограничения, свързани с даването на военна помощ на Украйна, опълчването на всички вероятни фронтове на Русия, дейностите по унищожаване на Паметника на Съветската войска и смяната на националния празник ", разясни Вигенин.
Той счита, че когато има напрежение, би трябвало да се вършат опити за деескалация, в това число с диалози с съветската страна, а не вкарване на спомагателни сили и оръжия, което единствено усилва напрежението и заплашва сигурността на България. Управляващите не изясняват на българското общество какво се случва и не дават сигурност на хората, че знаят какво вършат, с цел да подсигуряват националната сигурност " безапелационен бе Вигенин.
България поддържа Украйна в устрема й за приемане в НАТО по ускорената процедура, съобщи Тагарев по-рано на конференция в Одеса. В процеса на подготовката на срещата на върха във Вилнюс България поддържа това предложение, доколкото разрешават събитията, тъй като присъединението към Алианса  изисква бойните дейности да спрат, разясни той. По думите на Тагарев незабавно щом свърши войната, Украйна би трябвало да има доста ясна и бърза вероятност за присъединение към НАТО.
България може да стартира предаването на бронирана бойна техника на Украйна през есента. Става дума за 100 БТР-а руски пример, които се намират в складовете на Министерство на вътрешните работи. Процесът по предаването на техниката се е забавило поради това, че към момента не е подписан даговор сред вътрешните ведомства на България и Украйна, който би трябвало да бъде утвърдено от нашия парламент. Тагарев е уверен, че това ще бъде една от предпочитаните задания на Народното събрание през новата сесия.
Българска социалистическа партия в Ямбол с въпроси към военния министър
Социалистите в Ямбол застават зад ПГ " Българска социалистическа партия за България " и зад зам.-председателя на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, които единствени търсят отговор на проблемите с националната ни сигурност и тяхното изсветляване. Общинската организация на Българска социалистическа партия в Ямбол продължава да следва своите вековни  позиции да пази и брани популацията на България, да  отстоява на първо място нашите национални полезности и да бъде поръчител за мира и спокойствието в страната ни, се споделя в позиция на локалните социалисти.
Те напомнят, че на 31 юли т.г. са отправили четири въпроса до президента Румен Радев, към министъра на защитата Тодор Тагарев и към регионалния шеф на Ямбол Биляна Кавалджиева.
Социалистите питат: 
" Какви ограничения е подхванало МО за запазване живота,здравето и сградния фонд на живущите в Ямбол и икономическите субекти в този регион при възможни бойни дейности наоколо?
" Каква повърхност се чака да бъде предоставена за прилагане на Многонационалната бойна група под управлението на Италия,която ще бъде основана евентуално и напълно разумно в или наоколо до Безмер?
" Каква ще бъде числеността на непрекъснато пребиваващия състав на  Многонационалната бойна група и за какъв интервал от време се планува да остане в региона на Ямбол?
" Ще бъде ли обезпечена съответна Противовъздушна отбрана за селищата и техните поданици в региона при нужда? "
" Не получихме отговор и на 9 август изпратихме второ писмо със същите въпроси. До този миг Общинската организация на Българска социалистическа партия в Ямбол не получили отговор и на него ", прецизират социалистите.
              >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР