Натоварено беше и по граничните пунктове на страната, а най-много

...
Натоварено беше и по граничните пунктове на страната, а най-много
Коментари Харесай

​Интензивно движение в цялата страна в последния почивен ден

Натоварено беше и по граничните пунктове на страната, а най-вече коли минаха през пункта " Кулата " на границата ни с Гърция. И към този миг има деен трафик към огромните градове.

Все още е натоварено придвижването по автомагистралите " Тракия ", " Струма " и " Хемус ". Наблюдава се засилен трафик и на входовете на Пловдив, Варна, Стара Загора и София.

До късно довечера ща има проведени по две ленти за придвижване в посока столицата на автомагистралите " Хемус " и " Тракия " в секторите, на които има поправки.
основен контрольор Илия Георгиев, отдел " Пътна полиция " - ГДНП: Има основана краткотрайна организация на придвижването по автомагистралите, приканвам всички водачи да съблюдават тези ограничавания, да съблюдават разпоредбите. Да извършват разпорежданията на контролните органи. Имаме установени случаи и на водачи, които нарушават възбраната за придвижване в спешна лента. Около 10 такива случая има. контрольор Светлозар Захариев, отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи: В момента на входните артерии на столицата нямаме на никое място усложнения. Навсякъде сме сложили екипи за надзор и контролиране. Екипи на всички входни артерии са сложени, които управляват и контролират придвижването и още един път ви споделям - няма на никое място проблем.
От граничните пунктове, най-натоварено беше придвижване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " на границата ни с Гърция. По пътя от там през Благоевград към София имаше и доста полицейски екипи, които да контролират и подкрепят придвижването.

Най- натоварено беше придвижването в региона на Симитли, където се образува колона коли. Причината е, че пътя от Банско се слива с този от Гърция. Въпреки ниската скорост, с която се движеха, изнервени водачи нямаше.

За да избегнат задръстването доста от водачите минаваха през остарелия път сред Симитли и Благоевград.

Натоварен беше трафикът и на граничен пункт Кулата. За да няма закъснение при инспекцията на колите, работеха всички 9 гишета на вход и излаз от страната ни. Осигурени бяха и в допълнение чиновници на гранична полиция.
Атанас Георгиев, шеф Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата: От наша страна закъснение на автомобила до 2-3 минути в най- неприятния случаи, когато всички лица подлежа на цялостна инспекция.
От гранична полиция споделиха, че и за идната серия почивни дни ще бъде основана нужната организация, с цел да не се стига до тапи на границата ни с Гърция.

През почивните дни са станали над 70 тежки произшествия, над 100 са ранените, има и починали.

От " Пътна полиция " чакат най-натоварен да е трафикът на 6 май, защото през тази седмица има единствено три работни дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР