Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол на КАТ в първия

...
Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол на КАТ в първия
Коментари Харесай

Ден първи от ваканцията: Натоварен трафик, катастрофи и засилен контрол от КАТ

Натоварен трафик, произшествия и засилен надзор на КАТ в първия от поредицата почивни дни. Хиляди българи потеглиха на път за празниците. Още в четвъртък следобяд се стигна до тапи и напрежение по пътищата. Сериозен бе трафикът на изходите на София и в петък сутринта. Опашка се образува и на границата с Гърция, заяви NOVA.

На изхода на София към Автомагистрала " Тракия " придвижването беше интензивно още от утринните часове. Към обяд колоната от коли стигаше до светофара за кв. " Горубляне ". За да бъде по-лесно изнасянето, пътни служители на реда контролират придвижването.

Колоните от коли изнервиха и водачите по автомагистралата. На клип, който беше качен в обществените мрежи се вижда по какъв начин нападателен мъж рита кола на пътя. Какво е довело до обстановката - не излиза наяве.

Катастрофа затрудни към обяд придвижването по скоростния път на 107-ия километър в посока Бургас. Движението се осъществяваше в спешната лента.

Лека злополука при започване на Автомагистрала " Хемус " в посока Варна провокира километрично запушване. Колоните от коли се движеха с извънредно ниска скорост, придвижването се контролира от полицията.

По пътя София - Варна придвижването беше затруднено и от злополука край разклона за ловешкото село Голец. Кола се обърна в дерето край пътя, при което пострадаха двама души - водачът и неговата спътница. Сигналът за случая е подаден след 10 часа. Заради произшествието за час придвижването в сектора беше затруднено и се образува колона от коли след с. Микре, преди Угърчин, в посока Варна.

Километрични опашки от коли се извиха и на Автомагистрала " Струма " в посока Благоевград. Струпването на коли е преди кръговото кръстовище в новия сектор на „ Струма “ при Благоевград. На място има полицейски патрул.

„ Вчера /б.р. четвъртък/ не се стигна до съществени проблеми по пътищата. Няма произшествия с тежко потърпевши или починали. Имаше леки произшествия и предпоставки за съществени такива”, изясни основният контрольор от „ Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на Автомагистрала „ Тракия” попречват придвижването. От „ Пътна полиция” насочиха молба те да бъдат прекъснати за празниците, само че решението се взима от АПИ, които не престават някои от ремонтните действия. Инспектор Близнашки предлага на водачите да употребяват обходния маршрут през Подбалканския път в сектора край Стара Загора от Автомагистрала „ Тракия”.

Дългото очакване и високите градуси в колите не трогнаха гръцките управляващи, които продължиха обстойния надзор по отношение на пътуващите. Масово се правеха бързи проби макар, че всички представяха негативен писиар или документ, че са имунизирани. Веднъж стигнали до пункта за инспекция, колите престояваха сред 10 и 15 минути.

В ранния следобед на Автомагистрала " Струма " се образува трикилометрова запушалка. Наложи се пътни служители на реда да контролират придвижването, само че макар намесата на органите на реда колите трябваше да чакат към час, с цел да преминат кръговото кръстовище, което свързва Автомагистрала " Струма " с Е79.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР