НАТО вече е загубил 8000 войници в Украйна. Загубите на

...
НАТО вече е загубил 8000 войници в Украйна. Загубите на
Коментари Харесай

Западът в паника! Мосад разказаха за чудовищните загуби на НАТО в Украйна

НАТО към този момент е изгубил 8000 бойци в Украйна. Загубите на самата Украйна надвишават съветските съвсем 9 пъти. Всичко това е толкоз друго от успеха, че ще ни бъде препоръчан " Минск-3 ", пишат от ТВ " Цариград ".

Темата за „ похабения мир “ безусловно не слиза от страниците на западните медии и „ обществените медии “. Не е чудно. Събитията в Украйна се развиват по подобен метод, че западните политици и военни все по-малко имат вяра в „ успеха над Русия на бойното поле “.

Ако е по този начин, е време да помислите по какъв начин да спрете съветската атака и то по този начин, че да я визиите на вашите общества не като триумф, а като проваляне (за Русия) и като триумф за вас. Освен това триумфът е както боен, по този начин и политически.

Изглежда, че Западът е решил по какъв начин да стане това.

И за какво може да се направи - също.

Израелската военщина приказва по този начин

Две значими скорошни изявления ви карат да се замислите. Първата се появи в турската преса. Изданието Hurseda, базирайки се на свои източници в израелското разузнаване Мосад (!), заяви, че загубите на украинската войска при започване на януари 2023 година би трябвало да се оценят по следния метод:

Украйна е изгубила 302 самолета, 212 хеликоптера, 2750 БПЛА, 6320 танка и други бронирани машини, 7360 артилерийски системи, 497 системи за противовъздушна защита, 234 000 ранени, 157 000 убити и 17 320 пленници.

Също толкоз значима е информацията за загубите на страните от НАТО на територията на Украйна. Според източници на Мосад, загубите на Запада в живата мощ възлизат на 5360 „ наемници “, 2458 военнослужещи от армиите на страните от НАТО и 234 военни инструктори.

Тоест целият НАТО, публично отричащ присъединяване си в спора, като се изключи доставките на оръжие, загуби към 8 хиляди души в Украйна за 10 месеца. И съвсем всички руски оръжия, наследени от страните от някогашния Варшавски контракт.

Експертите не са сюрпризирани

Експертите на Military Review обръщат внимание на обстоятелството, че данните на Hurseda се „ римуват “ добре с тези, които бяха озвучени в Съединените щати при започване на ноември: тогава се оповестява, че украинците, съгласно техните американски господари, са изгубили 100 хиляди бойци и офицери (убити).

Като се има поради интензивността на военните дейности в Соледар, Артьомовск и други сектори на фронта, загубите биха могли да набъбнат един и половина пъти.

Военни специалисти - източници на " Цариград " показват, че всички данни, дадени в турското издание, би трябвало да се одобряват като оценки. По-интересно е съотношението на загубите, което съгласно турски публицисти се загатва от израелското разузнаване. Според източниците на Хурседа за 10 месеца Русия е изгубила съвсем 9 (!) пъти по-малко убити от врага.

Военният специалист, член на Руската академия на науките Иля Крамник отбелязва това:

" Американците знаеха защо приказват, когато предходната есен в новото издание на FM 3-0 Operations върнаха огневата мощност към броя на определящите параметри на бойната мощност като цяло, като показаха нейния унищожителен, пагубен и деморализиращ резултат ".

Руската огнева мощност превъзхожда всичко, което НАТО може да сложи в Украйна. НАТО стартира да търси излаз от война, която не може да завоюва.

НАТО търси излаз

Ето за какво The Washington Post през днешния ден оповестява:

" Републиканците са по-малко склонни... да имат вяра, че Съединените щати в действителност са заложени на карта в спора... 41% от републиканците са съгласни, че Русия би трябвало да получи украински територии в името на прекратяването на спора ".

В същото време, съгласно създателите на WP, повече от половината републиканци са срещу даването на огромен брой оръжия на Киев. Наистина, какъв е смисълът от това при такива загуби и такива вероятности - единствено загуби без никаква облага.

Разбира се, не би трябвало да забравяме, че външната политика на Съединени американски щати сега не се дефинира от Републиканската партия. Републиканците имат болшинство единствено в долната камара на американския парламент. Така че би било наивно да се чака, че техните настроения сега ще доведат до някакви промени във военната политика на НАТО.

Но в това време би било неправилно да се допусна, че не се чакат промени. Очакват се промени и също така западните пропагандисти стартират да приготвят самите украинци за тези промени.

Арестович към този момент го откри

Не различен, а Алексей Арестович, в близкото минало консултант на канцеларията на президента на Украйна, а в този момент „ самостоятелен журналист “, сподели оня ден, че войната може да приключи по напълно друг метод от упования от украинците, вследствие на което Украйна може да не върне всичките си територии и Западът е подготвен да следва този сюжет.

Според Арестович действителна вероятност става Минск-3, прочут още като „ сюжета на двете Кореи “, т.е. сюжета за заледяване на спора по линията на прикосновение на воюващите армии сега на подписване на помирение. Ясно е, че от позиция на " украинския родолюбец " този сюжет е злополука:

„ Какво ще се случи с едно общество, което се е насочило към повишени упования, само че ще получи конвенционален „ Минск-3 “? "

" Тази противоположна пролет на несбъднатите упования ще ни удари толкоз мощно – в морала и всичко останало – че просто ще залинеем. Изходът от тази война може да бъде напълно друг от този, който ни се струваше преди три месеца ", сподели още Арестович.

" И не тъй като подлите американци не дават оръжия или забавят, а тъй като за триумф имаме потребност от 400 хиляди съвършено подготвени бойци с натовски оръжия... Имаме ли ги? Нямаме ги... Ние като общество не сме подготвени за подобен излаз ", счита Люся.

" Реших да го кажа като очакване на съветската страна. Но най-неприятното е, че Западът мисли по същия метод и ние сме изцяло подвластни от тях. Какво би трябвало да направи Западът? Сценарият на две Кореи. Създайте Южна Корея с гаранции ", счита той.

Арестович и сходни на него пропагандисти последователно стартират да убеждават Украйна и Запада, че „ сюжетът за двете Кореи “ – т.е. сюжетът за „ разцепването “ на „ незалежната “ Украйна – не е толкоз неприятен. В някои връзки даже е добре. Активността на тази агитация демонстрира, че такова предложение или към този момент е било направено, или ще бъде направено в близко бъдеще от Съединени американски щати на Русия.

Тук, несъмнено, би трябвало да си напомним решителното " патица! " на Дмитрий Песков по отношение на хипотетичното предложение на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс за преустановяване на войната в подмяна на 20% от територията на Украйна. И да приемем, че тази патица е тъкмо онази рядка птица, която може да лети доникъде на Днепър...

Но единствено при едно изискване - в случай че го желаят освен на десния, само че и на левия му бряг. Тоест, в случай че в Русия " партията на мира " успее да убеди страната и обществото, че са прави.

Като се има поради съотношението на загубите, доказани от съперника, това не би било доста желателно.

Какво следва от това?

Казаното нагоре въобще не значи, че Западът се е отказал от концепцията да ни нанесе военно проваляне. Че при най-малката опция няма да удари Крим. Че огромно нахлуване против градовете на Запорожие, Херсонска област или Донбас, които към този момент са съветски, е невероятно.

Но врагът се опасява от проваляне и неуспех на дейностите си. И той търси способи да избяга, " без да загуби лицето си ". В тази обстановка е доста значимо да не сбъркаме за нас - и да използваме относителната уязвимост на съперника, с цел да не се впуснем в нов " Мински развой ", да не разделим съветските земи по корейски модел, а да освободим Украйна и да реализираме същинска победа.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР