НАТО провежда най-голямото военноморско учение за годината в Черно море.

...
НАТО провежда най-голямото военноморско учение за годината в Черно море.
Коментари Харесай

НАТО провежда мащабно учение в Черно море

НАТО организира най-голямото военноморско обучение за годината в Черно море. В него вземат участие 21 кораба и 10 самолета. Учението в Черно море на 7 страни от НАТО е част от ограниченията за усилване на югоизточния фланг на алианса след събитията в Крим.

В интернационалните води, на 80 благи от румънския бряг, корабите на НАТО упражняват отговор на всевъзможни закани, в това число и незаконен трафик. Командоси от испанския кралски флот демонстрираха по какъв начин овладяват и претърсват кораби със подозрителен товар.

В учението вземат участие и английски изтребители, изпратени за 4 месеца в Румъния за наблюдаване по въздушните граници на НАТО. Още на третия ден са вдигнати по сигнал за съветски разследващ полет, описа командирът на подразделението Крис Бол.

„ Нямаше опасност, беше разследващ аероплан на Русия, който желае да ревизира какво се случва, това е напълно нормално”. Маневрите в Черно море включват битка с подводници, противовъздушна защита и отговор на рецесии. В тренировката взе участие и българската фрегата „ Дръзки”, заяви Би Ти Ви.

Тази година са планувани 15 огромни военноморски учения на алианса. При засиленото военно наличие в Черно море корабите от НАТО следват прецизен протокол, тъй че да не влизат във взаимоотношение с съветските кораби, които също имат право да плават в интернационалните води, тъй че да няма конфликтни обстановки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР