НАТО планира да създаде нов космически център, който да помага

...
НАТО планира да създаде нов космически център, който да помага
Коментари Харесай

НАТО създава нов космически център в Рамщайн

НАТО възнамерява да сътвори нов галактически център, който да оказва помощ за ръководството на сателитните връзки и военните интервенции на алианса.

Сред част от локалните поданици свръхсекретното, заградено оборудване на хълма е известно като "радарната станция ". Някои настояват, че са виждали мистериозни руснаци в региона. През годините са се разпространявали клюки, че това може би е база за американски нуклеарни бойни глави, показват от Асошиейтед прес.

Лесно е да се разбере по какъв начин са тръгнали слуховете. Обектът притегля погледа. Четири големи кевларени топки стоят като великански кълбовиден галактически транспортен съд в комплекс посред намерено поле на 25 километра западно от белгийската столица Брюксел. Сателитната наземна станция в Кестер обаче е по едно и също време по-безопасна и по усъвършенствана, в сравнение с може да се допусна съгласно познанията на локалните. Тя има централно значение за галактическите връзки на НАТО и е най-голямата и най-модерната от четири сходни станции, поддържани от военния съюз.

Около 2000 спътника обикалят на орбита към Земята, а над половината от тях са ръководени от НАТО. Те обезпечават всичко - от мобилни телефонни мрежи през банкови услуги до метеорологични прогнози. Командирите на НАТО тук-там като Афганистан и Косово разчитат на някои от тях за навигация, връзка, шерване на разследващи данни и засичане на ракетни изстрелвания.

Тази седмица обектът в Кестер е на път да попадне в нова орбита, когато НАТО разгласи, че основава галактически център, който да оказва помощ за ръководството на сателитните връзки и на основни детайли от военните интервенции на алианса по света.

През декември водачите от НАТО оповестиха космоса за "петата сфера " на интервенции след сушата, морето, въздуха и киберпространството. По време на двудневни договаряния, започващи на следващия ден, министрите на защитата от НАТО ще дадат зелена светлина за нов галактически център във въздушното командване на алианса в Рамщайн, Германия.

"Това ще бъде център за даване на галактическа поддръжка за интервенциите на НАТО, шерване на информация и съгласуване на нашите действия ", сподели преди срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Това е част от напъните на алианса да поддържа преднина в една бързо разрастваща се и високотехнологична област, изключително на фона на паниката, която страните членки показват от все по-агресивното държание на Китай и Русия в космоса.

Около 80 страни имат спътници, а се намесват и частни компании. През 80-те години на 20-и век единствено дребна част от връзките на НАТО бяха през спътник. Днес те са най-малко 40 %. През Студената война НАТО имаше над 20 станции, само че новите технологии значат, че най-голямата организация за сигурност в света може да усили двойно своя обсег с една пета от този брой.

В Кестер, зад двойна защитна ограда, солидни стоманени порти, и бронирано стъкло, в обект, който може да устои на терористично набези или опит за заглушаване на връзките, има четири сателитни чинии, покрити с кевларени куполи и свързващи цивилните и военните централи на НАТО в Белгия с техните интервенции по света.

Разположените на високо чинии, две от които са с диаметър 16 метра, излъчват информация и изображения от Европа и Африка към космоса над екватора, където се въртят в орбита спътници, благосъстоятелност на съдружници като Съединените щати, Англия, Франция и Италия. НАТО не има спътници.

По света командири в кораби, авиация и преносими или стационарни щабквартири разшифроват данните, с цел да получат заповеди, фотоси и разследваща информация, да приготвят задачи или да придвижат войски и военно съоръжение. От Кестер в границите на половин час може да бъдат открити нови информационни линии за НАТО.

Голяма част от оборудването е покрито с дебели стоманени плочи, в това число каналите, в които са прокарани кабелите, за да устои на вероятно нахлуване с електромагнитни импулси - мощни енергийни експлоадирания, които могат да срутен електрическите мрежи или да унищожат електронните платки и съставни елементи.

Съюзниците в НАТО обаче са все по-разтревожени от други типове набези, употребяващи антисателитни оръжия на километри над земята, които могат да провокират безпорядък долу и да оставят рискови парчета, носещи се в космоса.

"Някои страни, в това число Русия и Китай, създават антисателитни системи, които могат да заслепят, извадят от строя или смъкват спътници и да основат рискови парчета в орбита. Трябва да увеличим разбирането си за провокациите в космоса и способността си да се оправяме с тях ", сподели Столтенберг.

За момента военният съюз упорства, че неговият "подход ще остане защитителен и изцяло в сходство с интернационалното право ". А макар крачките, които се вършат в "петата сфера ", Столтенберг неведнъж е казвал през последната година, че "НАТО няма желание да разполага оръжия в космоса ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР