НАТО обмисля възможността за разполагане на бойни групи в Румъния,

...
НАТО обмисля възможността за разполагане на бойни групи в Румъния,
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО обмисля да разположи бойни групи в района на Черно море

НАТО обмисля опцията за разполагане на бойни групи в Румъния, сподели генералният секретар Йенс Столтенберг, предава ТАСС.

" Проучваме опцията за дълготрайно наличие в югоизточната част на Алианса. Сега имаме бойни групи в Балтийските страни и Полша. Изучаваме опцията за разполагане на сходни групи в Черноморския район в Румъния ", сподели той на взаимна конференция с английския министър председател Борис Джонсън.

Шефът на блока добави още, че през днешния ден украинската войска е доста по-подготвена, в сравнение с през 2014 година

„ Украинските отбранителни сили са по-добре оборудвани, по-добре подготвени, по-добре ръководени “, сподели той.

Според Столтенберг „ Англия и други членове на Алианса поддържат отбранителните сили на Украйна, с цел да могат да се пазят, това е право на всяка нация “.

През последните месеци Западът упреква Москва в скрит план за „ инвазия “ в Украйна и ускорява наличието си в Източна Европа.

В Русия отхвърлят всички искания, като акцентират, че реалокират войски на своята територия, а също по този начин припомнят, че не вземат участие във вътрешноукраинския спор и не нарушават никакви съглашения, за разлика от Киев, който не съблюдава Минските съглашения.

Документът планува конституционна промяна, преустановяване на огъня и евакуиране на тежките въоръжения от линията на прикосновение.

В същото време украинските управляващи към този момент са концентрирали по-голямата част от армията на границата със самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР и постоянно обстрелват милициите, в това число благодарение на неразрешено оръжие, трансферирано от западните страни.

Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Полша, Турция, Литва, Чехия, България, Румъния и Естония вземат участие в доставката на оръжия за милиарди долари. Освен това западни военни инструктори не престават да идват в Украйна.

Москва неведнъж призоваваше да спре вкарването на оръжия в района, защото това може да предизвика Киев във военна случка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР