НАТО е в криза.Това се посочва в доклад, в който

...
НАТО е в криза.Това се посочва в доклад, в който
Коментари Харесай

НАТО е в криза

НАТО е в рецесия.

Това се показва в отчет, в който се акцентира, че Алиансът е пред тестване, до момента в който се приготвя да означи 70 година от основаването си.

Докладът е показан от двамата някогашни посланици на Съединени американски щати в НАТО Никълъс Бърнс и Дъглас Лют на почналата през днешния ден 55-та Мюнхенска конференция по сигурността.

НАТО е единствената и най-важна организация, която способства за сигурността, стабилността и мира в Европа и Северна Америка, се споделя в отчета на Центъра за просвета и интернационалните връзки " Белфър " към Harvard Kennedy School.

Съюзниците на НАТО обаче са изправени пред обезкуражаващи и комплицирани провокации, които изпитват задачата и единството на Алианса, предизвестяват създателите.

В проучването се отбелязва, че НАТО би трябвало да се оправи с 10 огромни провокации през тази година. В този дълъг лист влизат и провокациите в самата организация. Най-важното предизвикателство, пред което НАТО в никакъв случай не се е изправяло преди, е неналичието на мощно водачество от страна на американския президент.

Организацията би трябвало да работи уверено през 2019 година, с цел да преодолее тези тествания, да преодолее разделянето в границите на Алианса преди да е станало прекомерно късно, приканват създателите на проучването.

Президентът Доналд Тръмп е първият американски президент, който преглежда Европейски Съюз като стопански противник, а не като значим сътрудник на Съединени американски щати и НАТО. Анти-НАТО и антиевропейската му позиция бият паника в европейските столици, където слагат под подозрение надеждността на американския президент като водач на Запада за първи път от Втората международна война.

Като други огромни провокации се показват: възобновяване на европейската отбранителна мощ; поддържане на демократичните полезности в НАТО; въздържане на Русия на Владимир Путин; преустановяване на войната в Афганистан; състезание с Китай и победа в софтуерната борба в цифровата епоха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР