НАТО е поискала от членовете си повече пари, за да

...
НАТО е поискала от членовете си повече пари, за да
Коментари Харесай

НАТО е ядосала някои свои членки с предложение за повишаване на заплатите

НАТО е поискала от членовете си повече пари, с цел да финансира покачване на заплатите. Това искане е несъмнено от някои от страните от алианса като несъразмерно предвид на удара от пондемията по стопанските системи им и по тази причина са отказали, оповестиха трима европейски дипломати, представени от Ройтерс.

Предложеното покачване с към 2,2 на 100 би било най-голямото от четири години насам и идва в миг, когато западният боен алианс се пробва да получи утвърждение на бюджета си за 2021 година, а европейските стопански системи са изправени пред най-голямото си стесняване след Втората международна война.

Тези ходове ще покачат напрежението в 30-членния пакт, зародило след обвиняванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че европейските съдружници одобряват американската отбрана за даденост, и на фона на утежняване на имиджа, откакто предходната година френският му сътрудник Еманюел Макрон съобщи, че организацията е в " мозъчна гибел ".

" Има икономическа рецесия поради пандемията и те желаят пари за институция, в която най-ниската заплата е 4000 евро. Това е някаква смешка ", сподели добре информиран европейски посланик. " Да искаш от обособените страни да дадат повече финансови средства за нарастване на заплатите във времената на пандемия, е безконтролно ".

Правителства от цяла Европа ще се опитат да лимитират разноските, с цел да финансират пакети за възобновяване от отрицателните последствия от пандемията, като да вземем за пример Англия, която разгласи, че поставя на пауза повишението на възнагражденията в обществения бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР