Натискът върху земеделския производител е много по-голям. Разходите много трудно

...
Натискът върху земеделския производител е много по-голям. Разходите много трудно
Коментари Харесай

Милен Коев, Регионален съюз на фермерите Дунавско зърно: Тази година е апокалиптична за сектор земеделие

Натискът върху земеделския производител е доста по-голям. Разходите доста мъчно ще бъдат оправдани - имаме към този момент три култури, които са на загуба, а това са пшеница, царевица и слънчоглед. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Милен Коев, който е ръководител на Регионалния съюз на фермерите “Дунавско зърно ".

" Това е втората доста тежка година, която претърпява бранша. Добивите са извънредно ниски, поради природо-климатичните условия, разноските ни са ужасно високи, а цените на продукцията са извънредно ниски спрямо предходните години. Тази година е апокалиптична за бранш земеделие ", посочи Коев.

По думите му ако не бъде удължена възбраната за импорт от Украйна, която да отбрани европейските производители, това безусловно ще унищожи сектора: " Защото в случай че възбраната не продължи, най-вероятно цените ще се срутен до извънредно ниски равнища. Тази година българският зърнопроизводител безусловно се пробва да понижи загубата. Не да излезе на нула, а да понижи оптимално загубата, която всички към този момент виждаме, че ще отчетем. Колкото тя е по-голяма, толкоз вероятността да се възвърне браншът е по-малка ".

Според Милен Коев откритите стандарти за зърнопроизводителите у нас оказват огромна тежест върху земеделските производители: " Прекратиха разрешителните за препарати, които работиха добре и решаваха избрани проблеми. И в този момент започваме да търсим нови препарати, даже мога да кажа и нови технологии, с цел да се оправяме с проблемите, които имаме на полето. Натискът върху новите разпореждания за развъждане на Европейски Съюз е доста сериозен и занапред ще стартира да основава доста проблеми ", добави председател на Регионалния съюз на фермерите “Дунавско зърно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР