Натискът на коронавируса върху болниците в Бургас е огромен, като

...
Натискът на коронавируса върху болниците в Бургас е огромен, като
Коментари Харесай

Бургас: Не достигат кислородни апарати за болните от коронавирус

Натискът на ковид върху лечебните заведения в Бургас е голям, като тук-там кислородните заключения не доближават.

Отделението по Медицинска онкология още веднъж е бранш за заболели от ковид, а в цялата болница леглата за онкоболни са понижени, с цел да се одобряват такива с COVID-19.

Причината за тежката обстановка в Бургас и фрапантно по-строгите ограничения там е английският вид на вируса, който е циркулирал още преди месец.

„ Спрямо предната вълна има подмладяване на пациентите. Те са в по-увредено положение. Повече са и случаите на кислородолечение. С това нарастване на леглата нямаме задоволително заключения на О2, само че ни осигуриха концентратори и чакаме да покрием всички кревати “, сподели доктор Иван Касмуков.

Според доктор Николай Киселков дежурствата са доста тежки. При предходния пик на заболяването в отделението е имало 42 кревати за заболели от ковид, в този момент са 49, като се следи по-тежко протичане измежду младите.

„ Виждам хора, които не могат да дишат и най-голямото изпитание, което могат да положат, е глътка въздух и без О2 просто не става. Пациентите са повече, личният състав не доближава, кислородните апарати също не доближават “, споделя здравната сестра Севдалина Живкова.

След три месеца като доброволец през зимата 20-годишната Стелияна Димова още веднъж облича защитно облекло. Студентката по авиационен мениджмънт във Англия ще помни дълго уроците от болничното заведение.

От понеделник болничното заведение разкрива и реанимация за заболели от ковид, където ще се лекуват най-тежките случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР