Натискът към „Пирогов“ от пациенти с ковид е все по-сериозен,

...
Натискът към „Пирогов“ от пациенти с ковид е все по-сериозен,
Коментари Харесай

Ковид леглата се заемат все по-бързо


Натискът към „ Пирогов “ от пациенти с коронавирус е все по-сериозен, множеството случаи на ковид са тежки. Това заяви пред БиТиВи шефът на „ Пирогов “ проф. Иван Поромански. По думите му делта вирусът не води до по-тежка зараза, само че хората търсят помощ доста късно, не се тестват в точния момент и не стартират съответно лекуване.

Той посъветва хората да си вършат проби, даже и бързи, с цел да заловен инфекцията на време. Проф. Поромански прикани всички да се имунизират. Ваксини има, само че искащите са по-малко, добави той.

В момента в „ Пирогов “ се лекуват 36 души с коронавирус, 6 са в интензивни отделения. Болницата е готова за четвъртата вълна, както и да посреща деца пациенти.

Притеснителна е обстановката в Пловдив. Където заболеваемостта към този момент е над100 на 100 000 души. С което региона влиза в „ оранжевата зона “. Заети са всички кревати за коронавирус пациенти в УМБАЛ „ Свети Георги “.

Това постанова нови ограничения, разгласи пред БиТиВиобластният шеф Ангел Стоев. Той обаче посочи, че не става дума за затваряне на заведени и бизнеси, а за по-строг надзор на спазването на сегашните ограничения, които той назова „ обикновени “ – маски, отдалеченост и стерилизация. По думите му хората са отвикнали да съблюдават даже тези правила, а отпускарсикият сезон ги е направил още по-спокойни и е притъпил бдителността им.

Статистиката за миналото денонощие демонстрира 802 нови случая при направени 18 733 теста. Което значи, че позитивните проби към този момент са 4,7 на 100.

Най-висок е броят на инфектираните в столицата – 228, в Бургас те са 79, в Пловдив – 66.

В болница са настанени 1 264, от които в интензивни отделения се намират 106.

За миналото денонощие излекуваните са 228 и са умряли 15.

Ваксинирани са нови 11 841, с което общият им брои става 1 138 659. От тях 1 603 195 са по две дози.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР