National Bank Open, втори кръгДаниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(2),

...
National Bank Open, втори кръгДаниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(2),
Коментари Харесай

Кирьос спечели битката с Медведев и удължи победната си серия


National Bank Open, втори кръг

Даниил Медведев – Ник Кирьос 7-6(2), 4-6, 2-6

Ник Кирьос продължава да дава доста сериозна поръчка за мощно показване на идния US Open. След като преди няколко дни завоюва купата във Вашингтон, австралиецът придвижи положителната си форма в Монреал и доближи до оминафинала след поврат против международния №1 Даниил Медведев. Финалистът от Уимбълдън позволи поврат в първия сет, само че след това съумя да откри надзор върху мача, като не разреши на съперника си да стигне до нито един късмет за пробив.

Днешната победа на Кирьос бе негова втора над настоящ №1. На Уимбълдън през 2014 година той отстрани тогавашния водач в ранглистата Рафаел Надал.

Следващият конкурент на австралиеца ще бъде неговият съотечественик Алекс Де Минор, който отстрани Григор Димитров.

Медведев бе по-агресивен на начален удар и записа повече асове (13-12), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (5-4). Кирьос завоюва 82% от точките си на първи сервис (51/61) и осъществя три от осемте си шанса за пробив (38%), като в това време не разреши на руснака да стигне до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Първият сет ба ненапълно равносилен, като и двамата съперници бяха безупречни на сервис. Кирьос стигна до два сетбола при 5-4, само че Медведев съумя да откри излаз от сложната обстановка и след това се стигна до тайбрек. В него офанзивите с бекхенд от главната линия бяха най-ефикасното оръжие на руснака и той завоюва шест следващи точки за 6-1. От този миг нататък спечелването на сета бе единствено въпрос на време и няколком инути по-късно Медведев се наложи със 7-6(2).

Във втората част Кирьос стартира постоянно да прибягва до офанзиви „сервис-мрежа“, като това очевидно наруши ритъма на неговия конкурент. Австралиецът проби в самото начало на втория сет, след което усили задатъка си на 2-0. Този брейк се оказа единственият в сета и международният №37 възвърне равенството в дуела след 6-4.

Медведев поведе в заключителната част, само че по-късно пропусна две благоприятни условия за пробив и съперникът му изравни. Руснакът си върна водачеството при 2-1, само че това бе последният положителен миг за него в дуела. Световният №1 показваше все по-видими признаци на отмалялост, до момента в който Кирьос продължи да играе с доста експанзия и самочувствие и завърши мача със серия от пет следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-7(2), 6-4, 6-2 след тъкмо два часа на корта.

„Това бе четвъртият мач сред мен и Даниил, като и преди съм играл сполучливо против него, само че той също ме е побеждавал. Мисля, че всеки от нас познава доста добре играта на другия. Не съм от играчите, които излизат на корта с мисълта за позицията в ранглистата или нещо такова. За мен е значимо само кой е съперникът и с каква топка ще играем“ – сподели австралиецът след мача.

„Днес имах доста явен игрови проект – доста офанзиви „сервис-мрежа“ и доста експанзия от главната линия. Успях да извърша проекта си по-добре, в сравнение с той неговия. Тов е всичко. Даниил завоюва първия сет, въпреки че имах благоприятни условия да го приключа в своя изгода. Въпреки това обаче съм доста удовлетворен от представянето си и се надявам да продължа по същия начин“ – добави международния №37.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР