Наталия Грейс е талантлив психолог от Санкт Петербург, която в

...
Наталия Грейс е талантлив психолог от Санкт Петербург, която в
Коментари Харесай

Магическата дума е "НЕ" , а не "моля" – НАТАЛИЯ ГРЕЙС

Наталия Грейс е надарен психолог от Санкт Петербург, която в в книгата си „ Законите на Грейс “ формулира редица модели, които ще ни оказват помощ да станем малко по-мъдри.

Ето няколко от тях. Възможно е да ви оказват помощ още през днешния ден.

Законът за нулирането

Мозъкът има потребност да се рестартира. Ако като се върнеш у дома едвам стоиш на краката си, а единствено 14 неща от заплануваните за през днешния ден 28 си съумял да свършиш, и все пак не можеш да направиш нищо друго с изключение на да седиш и да се взираш в нищото, не се обвинявай за неефективността си.

Мозъкът не може гладко да извършва твоите заповеди. Той  би трябвало да се оправи с изключение на теб и със себе си. Трябва да постави в ред всички задания, с които си го натоварил.

През това време не приема никаква информация извън. Мозъкът се почиства през време. Това се назовава нулиране.

Дори и почвата престава да бъде плодородна през седмата година, в случай че не й се даде отмора, а бъде принудена да роди още веднъж. Това я прави ялов плебей. Така че оставете мозъка си да се занули!

Законът за лъжливата добрина

Често бъркаме като си мислим, че оказваме помощ за решаването на проблемите на другите хора. Когато принуждаваме безжалостен пияч да се лекува, ние единствено усилваме мъката му и си губим времето.

Той ще ни се изсмее, а ние ще го сметнем за неблагодарно прасе, вместо да се запитаме дали си коства да си хвърляме перлите по него. Човек самичък би трябвало да взема решение проблемите си. Така пораства, защото неговият боеприпас за решение на проблеми се разраства.

Законът на смисъла на дребните неща

Човек демонстрира какъв е в дребните неща. Може да е великодушен по благороден метод един път годишно, само че дребнавата му природа да се демонстрира всеки ден в дребните неща. Така че дребните неща доста по-ясно ни разкриват какви сме.

Законът за зараждането

Съществуват феномени и събития в зародиш. Въпреки че тези зародиши не са живи, те имат способността да се възпроизвеждат.

Една неизмита чаша влачи след себе си планина от мръсни съдове в мивката.

Един надпис върху прясно боядисана ограда няма да остане единствен – скоро цялата ограда ще бъде одраскана.

Как да използваме този закон?

Всички нежелани феномени и събития би трябвало да бъдат разпознати в зародиш. След което би трябвало да бъдат унищожени.

Ако някакъв житейски феномен не ви харесва – премахнете го в зародиш. Много по-лесно е да разтопите снежинка, в сравнение с да спрете лавина.

По-добре рано, в сравнение с късно

Това важи за безусловно всичко. Например, в случай че държите тирада, завършете я, преди хората да се отегчат. Гьоте сподели: „ Тайната на скуката е да казваш всичко. “

Отивате на среща – кажете сбогом  малко по-рано, в сравнение с желае сътрудникът ви. Тръгнете си, когато сте на посетители, преди хората да се уморят от вас. Запомнете: по- добре е по-рано …

Законът за екипната работа

Два коня в един впряг могат да се задвижат с 15 тона товар. Но всеки от тях поотделно – единствено 3 тона. Впрягайте в работата не по-малко от двама, и ще бъде ефикасен. Конецът, три пъти сгънат, елементарно няма да бъде разкъсан.

Закон за вълшебните думи

Оказва се, че магическата дума е „ НЕ “, а не „ апелирам “. Много проблеми могат да бъдат избегнати, в случай че се научим да отхвърляме на хората. Не губете време в празни диалози „ от вежливост. “ Не давайте пари, когато не желаете. Така е доста по-добре в сравнение с да се безпокоите  дали ще ви ги върнат.

Дайте това, което можете да дадете, само че не го давайте назаем. Гьоте сподели: „ Ако желаете да загубите другар, дайте му пари назаем.

Открих един забавен феномен. Когато човек откаже аргументирано, самооценката му се покачва и самоуважението му се издига. Хората се опасяват да отхвърлят. Знаете ли за какво? Защото се опасяват, че ще спрат да ги харесват! А не можеш да угодиш на всички.

Научете се да приемате умерено негативните страсти на другите хора, когато им отказвате. Ако неотложно кажете своето аргументирано „ НЕ “, тогава отводът ще премине по-леко. Отказвайте с лекост.

Законът за несъществуващите идеални условия

Никога няма да има идеални условия. Разбира се, неуместно е да се отхвърля, че от време на време се появяват удобни условия. Но доста рядко, някой има мъдростта да се възползва от тях.

Отчасти тъй като опциите са скрити под формата на проблемите, които би трябвало да бъдат решени.

Законът за предложенията

Един човек, да го назовем Иван,  иска да смени остарелия си мотор за нов, по-модерен. Пуска публикация във вестника, че моторът му се продава, тъй като не разполага с всички пари, с цел да си купи нов.

Моторът му е много остарял, тъй че никой не дава отговор на обявата, само че в края на седмицата един човек се обажда. Иван се среща с него, само че той му предлага доста ниска цена, към триста лв., с аргумента, че моторът е прекомерно остарял и може да се продаде единствено на части.

Човекът отхвърля, като декларира, че желае да го продаде най-малко за хиляда. Клиентът не е подготвен да заплати такава цена.

Но след няколко дни звъни и отново му предлага да го купи за триста. Иван още веднъж отхвърля. Седмица по-късно, като си потегля от офиса, Иван не може да открие къде е оставил мотора си. Накрая осъзнава, че е откраднат.

Предложенията не са без причина. Така ориста постоянно се грижи за нас.

Законът на компенсацията

Не можеш да имаш всичко. Представяш ли си? Съпругата: хубавица, маникюр, прическа, готви непрекъснато вкусни манджи, а в леглото – чудеса от пристрастеност и изобретателност; децата  ги възпитала отлично – гениални, забавляват гостите със стихчета и песнички, свирят на пиано; тя е здрава, румена, услужлива, с благ темперамент, постоянно те посреща усмихната, блестяща поетеса, сполучлива бизнес – дама, съвършен другар.

Никога не можете да бъдете всичко това по едно и също време. Наполеон се е страхувал от котки, Чайковски ядял хартия и плакал по 10 пъти дневно, а Шилер ядял гнили ябълки, с цел да провокира музата си. Бах замерял с предмети органиста, когато бъркал.

Ако в едно нещо човек може да реализира значитeлен триумф, тогава в друго не го бива. Но човек не е скъп единствено с отсъствието на пороци, а с съществуването на добродетели.

Законът на кръста

Кръстът се дава на всеки в сходство с гърба му.

Законът на полярната реакция към гения

Талантливите хора постоянно провокират полярни реакции: или възторг, или ненавист. Те не могат да се възприемат с равнодушие. Не могат да бъдат пренебрегнати, подценявани. Те не могат да бъдат забравени. Те биват помнени, обичани, ненавиждани, завиждани.

Ето за какво, в случай че сте надарен, не разчитайте на универсално утвърждение. Врагове ще имате, тъй като не всички имат вашия гений.

Законът „ не са твоите хора “

Хората, които не са за теб, по този начин или другояче, ще си отидат.

Законът за общите мемоари

На това се базира привързаността, и в много огромна степен спокойния етап на дългата обич. Едни и същи мемоари обвързват хората. Ако желаете обвързаност – създайте си дружно положителни мемоари.

Законът „ да мислим за близък “

Човек, който е покрай нас ни кара да мислим за него, даже и той да не ни интересува. В това се крие заплахата от непосредственост с безполезни хора.

Закон за неизбежността на загубата

Във всичко, което човек прави, позволява неточности. Ето за какво загубите са неизбежни. Знаейки това, не трябва да се разстройвате прекомерно доста. Можем да влияем на доста неща, само че не и на всичко. Има общи закони във Вселената.

Не можем да бъдем идеални и нашите дейности също не могат. Неизбежността на загубите би трябвало да се приема със примирение.

Закон за половината

Всяка картина на света, всяко деяние, могат да бъдат алегорично разграничени на половинки, които взаимно се допълват. Половините могат да бъдат наречени начална и последна.

Можете да влияете на началото, а по-късно втората половина стартира да се приключва от единствено себе си. Това е същността на ръководството на обстановката. Можете да определите началната половина, с цел да получите стремежи краен резултат.

Вероятно сте се опитвали да разберете за какво някои хора провокират в близките реакции на удивление и боготворене? Те се държат по този начин като че ли няма метод да не ги харесат.

Ако би трябвало да произнесат тирада, техният тип демонстрира, че са подготвени за овации, и хората стартират да приветстват. Те гледат по този начин, като че ли чакат реакция на боготворене и хората стартират да демонстрират интерес към тях, а след това се и влюбват. Започнете първата половина вярно и триумфът е обезпечен.

Законът за верните действия

Ако човек постъпва вярно, делата му стават все по-добри и по-добри всеки ден.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР