Наталия е случай на тормоз, с цел извличане на информация

...
Наталия е случай на тормоз, с цел извличане на информация
Коментари Харесай

КЗЛД: Наталия е случай на тормоз с цел извличане на информация за търговски цели

" Наталия " е случай на тормоз, за добиване на информация за търговски цели. Съмняваме се, че избрани търговски сдружения с промоционални събития се интересуват от това къде избрани телефонни номера са разположени, с цел да ги канят на събитията, без да навлизат в нарушение на регламента за отбрана на персоналните данни. Това сподели Венцислав Караджов от Комисията за отбрана на персоналните данни.
Според него казусът е спорен, тъй като няма култивиране на персонални данни, които българският закон пази. " Проучихме практиката в други страни. Във Франция са въведени правила за ограничение опцията за тормоз от автоматизирани средства. Проучваме тази опция по какъв начин да се вкара у нас.  На този стадий комисията не може да направи нищо повече ", изясни той. 
От своя страна доктор Жюстин Томс, преподавател по медии и връзки, допусна, че много хора са се присъединили в по-дълги диалози с " Наталия ". " Това е първи случай у нас в подобен мащаб, евентуално значително хора са издали персонална информация до момента в който се усетят. Институциите би трябвало да се сезират по случая. Предполагам, че ще виждаме още доста такива проблеми, технологиите се развиват стремглаво, а законодателството не е готово за всички провокации ", съобщи тя. 
По думите ѝ е изненадващо да се употребява към момента телемаркетинг. " Възможно е по-лесно такива схеми да вървят през обществените мрежи. По-скоро акцията е била ориентирана към характерни групи, които не употребяват обществени мрежи ", означи доктор Томс. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР