Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция

...
Настояваме за спешното приемане на Концепцията, придобила публичност, като Концепция
Коментари Харесай

ВМРО: Настояваме Концепцията срещу циганизацията да бъде приета

Настояваме за незабавното приемане на Концепцията, придобила гласност, като Концепция против циганизацията, която водачът на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов още през месец април публично внесе за координиране с министерствата.

Това се споделя в публична позиция публикувана до медиите от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация във връзка убийството в село Априлово. Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

"Преди дни в софийското село Априлово ром преби с лопата собственик през нощта. Циганинът бил заловен да краде. Рецидивистът бързо е арестуван, с помощта на съответната работа на отрасловите органи.

Без Концепцията ресоциализацията на тези дезинтегрирани благодарение на държавни дотации, европрограми и с дейното подпомагане на така наречен правозащитни организации маси към този момент е потвърдено невъзможна. Няма по какъв начин един проблем, замитан „ под килима “ над 30 години, с един етнос, ловко полаган в изгода за избрани политически кръгове и употребен от външни среди с подмолни цели, да бъде решен по досегашния модел. Декади, включвания, комисии, комитети – те просто не работят.

Позицията на Вътрешна македонска революционна организация е предизвикана и от последната серия нагли и изцяло лишени от човещина и адекватност, набези на роми над българи, част от които, за наше съжаления, приключили съдбовно. Искаме незабавното слагане „ на масата “ на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им. Настояваме всички държавно виновни политически сили, всички, имащи отношение органи на общинската власт и държавната администрация, да си дадат ясна сметка, какъв брой е необходимо взимането на решения и постановяването на ограничения против безчинствата на ромите в страната ни.

Наясно сме, че отминаха европейските избори, а и наближават локални, само че публичната толерантност към този момент се изчерпа. Флиртът с ромите не може да продължава да коства живота на почтени хора.

Даваме къса статистика:

22.06.2019 година, с. Априлово, Софийско – 39-годишен ром рецидивист влиза в дома и убива 49-годишен българин, който прави опит да отбрани собствеността си.

21, 22, 23, 24.06. (и много предходни дати и години) – с. Розино, Карловско. Два цигански клана се изтрепват и бият и атакуват и близките съседи, като с това нарушават спокойствието на честните почтени българи в селото и района. Това е проблем, за който приказваме от години. Ние от Вътрешна македонска революционна организация на няколко пъти повдигахме въпроса за разкриването на РПУ в селото. Но без триумф.

19.06. – с. Горно Черковище, Казанлъшко. Двама роми пребиват мъж с обвиняванията, че ги е прередил на опашката в магазина. Според разкази на очевидци същите тези редовно са пребивали и малтретирали и други хора от селото.

07.04. – роми пребиват магазинер в Габрово поради забележка за непристойно държание.

06.01. – Войводиново, общ. Марица. Жестоко нахлуване над военнослужещ от двама братя, които са го ритали в главата с думите „ Остави ме да го убия “.

Със сигурност в дългия лист единствено от последните месеци изпускаме още доста. Но дано ви напомним и бруталните убийства на Вероника във В. Търново (2015 г.), на Александър в Бяла (2017 г.), на Виктория в Русе (2018 г.).

Да не пропущаме и спецакциите за лихварство, трафик на хора, „ ало измами “, проституция и други тежки закононарушения, които също завършиха с арести в циганските махали.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация сме част от ръководещата коалиция ГЕРБ – Оперативна програма. Но не ние сме мандатоносителите. Като част от ръководството нашите народни представители направиха редица оферти за законодателни промени, които да дадат най-малко началото на дългия развой по ресоциализацията на ромите. Част от тях към този момент са факт – прекъсването на помощи на родители, които не изпращат децата си на училище; поетапно понижаване – до цялостно прекъсване, на обществени помощи при отвод от преквалификация или започване на работа и други Предложенията ни за увеличение на лимита на неизбежната защита и отпадането на маловажните обири от Наказателен кодекс минаха на първо четене. Внесохме и предложение за промени в Закон за административните нарушения и наказания за предугаждане на безплатен труд в интерес на обществото и задържане в конструкция на Министерство на вътрешните работи като административни санкции за осъществени нарушени като да вземем за пример противозаконна сеч и кражба на дърва. Но това не е задоволително. Нужна е незабавна работа и ограничения по приемането на цялостната идея на Красимир Каракачанов. Това е пътят ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР