Настояваме за пълен неутралитет на България по отношение на войната

...
Настояваме за пълен неутралитет на България по отношение на войната
Коментари Харесай

БСП иска неутралитет на България към войната Русия-Украйна

Настояваме за цялостен неутралитет на България във връзка с войната сред Русия и Украйна, обявиха социалистите във Варна по време на полемиката " Войната и мирът. Конфликтът в Украйна - част от световните процеси за смяна на международния модел и последствията за стопанската система на България ". Според депутата от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов извънредно значимо е страната ни да поддържа деен разговор с Русия и с " Газпром ", тъй като от газовите доставки зависят стопанската система и семействата. Той напомни, че с помощта на Българска социалистическа партия България не изпрати оръжия в Киев, само че страната ни би трябвало да направи още една крачка. Като славянска, братска и прилежаща страна би трябвало да опита да се трансформира в медиатор и мост в разговора сред Москва и Киев и да насочи покана за мирни договаряния на най-високо равнище на наша територия. А в случай че натискът за военна помощ продължава, да се провежда референдум " за " или " срещу " предоставянаето на оръжие за Украйна, повтори Гуцанов.
По време на полемиката с изключение на военните и геополитически измерения на спора, бяха оценени и историческите. Според проф. Искра Баева Европа не е научила уроците си от Втората международна война. Тя, както и днешната, е можела да бъде избегната, а стотици животи да бъдат избавени, безапелационна е Баева. Проф. Румен Гечев пък изясни за какво страната ни би трябвало да одобри изискванията на съветската страна и да заплаща за газа в рубли. Според него в противоположен случай Москва ще спре доставките за цяла Европа, а последствията ще са пагубни.
Кандидатът за ръководител на МО в Българска социалистическа партия Станислав Стоенчев съобщи, че страната ни би трябвало да се бори за мир и неутралитет, тъй като другояче ще лишим личните си деца от бъдеще. Социалистите са безапелационни, че сходни полемики са нужни, с цел да може да изкажат своето мнение, а гласът им да бъде чут.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР