Настояваме таванът на компенсациите за тока от 250 лева или

...
Настояваме таванът на компенсациите за тока от 250 лева или
Коментари Харесай

БСК настоява тавана на компенсациите за тока или да падне, или да се увеличи

Настояваме таванът на обезщетенията за тока от 250 лв. или да падне, или да бъде увеличена цената му. Това съобщи в ефира на ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев. 

" Основателно сме обезпокоени от високите цени на пазара, само че има и нотка на оптимизъм, тъй като доставките на газ не са спрени. Бизнесът е подготвен да поеме част от тежестта на рецесията и да преглътне някои неща. Всички се намираме в една лодка и би трябвало да гребем в една посока ". уточни Митрев. 

Според него в спешната обстановка най-важното е да се успокоят хората, че държавното управление ще продължи обезщетенията за високите цени на тока и за април.

" Още от на следващия ден да седнем с министерството на енергетиката и КЕВР да търсим резистентен механизъм за търговски контракти. И добави, че войната в Украйна носи неустановеност. 

" Трябва да се научим да предвиждаме и да управляваме рецесиите, а суматохата да премине в трезва оценка на обстановката ", прикани Митрев. И посочи, че където няма запас за произвеждане на първични материали, е обикновено да спре работата. 

По думите му, е имало немислими и шокиращи цени на електрическата енергия. " Стагфлация значи галопиращи цени на всичко и мощно буксуваща стопанска система. Това е най-неприятният сюжет, който включва банкрути и всеобщо обедняване на нацията, неустановеност и обществено напрежение ", изясни Митрев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР