Настояваме се по-сериозни санкции, когато са налице пострадали при пътнотранспортни

...
Настояваме се по-сериозни санкции, когато са налице пострадали при пътнотранспортни
Коментари Харесай

„Възраждане” искат по-сериозни санкции за причинилите смърт на пътя

„ Настояваме се по-сериозни наказания, когато са налице потърпевши при пътнотранспортни катастрофи. Тъй като до в този момент единственият квалифициращ симптом по смисъла на Наказателния кодекс е пешеходна пътека, само че хората не биват убивани единствено на пешеходна пътека ”. Това съобщи националният представител от „ Възраждане ” Петър Петров в Народното събрание.

Той бе безапелационен, че  „ Възраждане ” ще предложат завишаване на глобите при причиняване на гибел.

„ Като слагаме акцент, при случаите, когато лидерът самичък се е сложил в такова положение, дали под въздействието на алкохол, дали под това, че е приемал опиати, дали заради това, че е карал с неразрешена скорост. В тези случаи ние желаеме да бъдат повишени глобите ”, добави той.  

Народният представител от „ Възраждане ” бе безапелационен, че войната по пътищата се бори освен с предварителна защита, само че и с по-сериозни наказания, както и по-справедливи санкции.

„ Сегашните санкции стартират от 5г. като долна граница, а ние ги заменяме с 10 години долна граница. Считаме, че по-големите наказания ще подействат предупредително на обществото ”, добави Петров.

Той съобщи, че когато един лидер на автомобил е използвал алкохол или опиати и убие човек на пътя, това не може да  се приема като гибел по несъобразителност.

„ Ако бъде върнат вторият мандат от втората по величина парламентарна група  и бъдат свикани съвещания от президента, ние ще отидем ”, съобщи Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР