Настояваме Иран и неговите поддръжници да спрат атаките си и

...
Настояваме Иран и неговите поддръжници да спрат атаките си и
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7: Готови сме да предприемем допълнителни мерки

„ Настояваме Иран и неговите поддръжници да спрат офанзивите си и сме подготвени да предприемем спомагателни ограничения в този момент и в отговор на по-нататъшни дестабилизиращи начинания “.

Това обявиха водачите на Г-7 на незабавно съвещание след невижданата офанзива на Иран против Израел.

Това е декларирал американският президент на Бенямин Нетаняху в телефонен диалог

Недвусмислено осъждаме най-категорично директната и невиждана офанзива на Иран против Израел, допълниха страните от Групата на седемте, като означиха, че „ Иран изстреля стотици дронове и ракети към Израел. Израел, благодарение на своите сътрудници, победи офанзивата “.

Те увериха, че ще продължат да работят  за стабилизиране на обстановката и отбягване на по-нататъшна ескалация.

„ С дейностите си Иран пристъпи в допълнение към дестабилизацията на района и рискува да предизвика неконтролируема районна ескалация. Това би трябвало да се заобикаля. Изразяваме нашата цялостна взаимност и поддръжка към Израел и неговия народ и удостоверяваме нашия ангажимент към неговата сигурност “, се споделя още в изказването.

Ще има ли отговор на Израел?

Лидерите на страните от Г-7 се ангажираха също по този начин да засилят съдействието си за преустановяване на рецесията в Газа, в това число като продължат да работят за неотложно и стабилно преустановяване на огъня и освобождение на заложници от „ Хамас “, както и даване на по-голяма филантропична помощ на нуждаещи се палестинци.

Напрежението в района остана високо

Срещата се организира посредством видеоконференция и беше управлявана от италианския министър председател Джорджа Мелони, чиято страна е ротационен ръководител на Г-7.

Групата на седемте се състои от страните Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати. Тя не е интернационална организация, а неофициален конгрес на държавни и държавни ръководители за съгласуване на световната политика.

 Байдън: Вашингтон няма да взе участие в ответна офанзива против Иран Светът 2 мин. Байдън: Вашингтон няма да взе участие в ответна офанзива против Иран  Проф. Чуков: Иран има самочувствие и това е доста плашещо Светът 3 мин. Проф. Чуков: Иран има самочувствие и това е доста плашещо  14 часа след офанзивата на Иран против Израел: И двете страни регистрират, че са постигнали задачите си Светът 4 мин. 14 часа след офанзивата на Иран против Израел: И двете страни регистрират, че са постигнали задачите си  Байдън: Вашингтон няма да взе участие в ответна офанзива против Иран Светът 2 мин. Байдън: Вашингтон няма да взе участие в ответна офанзива против Иран  Проф. Чуков: Иран има самочувствие и това е доста плашещо Светът 3 мин. Проф. Чуков: Иран има самочувствие и това е доста плашещо  14 часа след офанзивата на Иран против Израел: И двете страни регистрират, че са постигнали задачите си Светът 4 мин. 14 часа след офанзивата на Иран против Израел: И двете страни регистрират, че са постигнали задачите си
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР