Настоящият премиер и лидер на дясноцентристката Нова демокрация, на неделните

...
Настоящият премиер и лидер на дясноцентристката Нова демокрация, на неделните
Коментари Харесай

Мицотакис върна мандата за съставяне на правителство, Гърция върви към нови избори

Настоящият министър председател и водач на дясноцентристката Нова народна власт, на неделните парламентарни избори в Гърция, както се очакваше върна по телефона мандата за сформиране на държавно управление, който получи в понеделник заран от президента Катерина Сакеларопулу, заяви телевизия " Скай ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това отваря пътя за в Гърция, които най-вероятно ще се произведат на 25 юни.

Преди да върне мандата Кириакос Мицотакис организира телефонни диалози с водачите на останалите парламентарно показани сили - СИРИЗА, ПАСОК, Гръцката комунистическа партия и " Гръцко решение ".

Пред тях той повтори, че счита, че не съществуват предпоставки за съставяне на държавно управление в сегашния парламент и има желание да върне мандата несбъднат. Той ги осведоми, че държавното управление му има желание да форсира процедурите, с цел да може да се произведат нови избори на 25 юни.

Очаква се новоизбраният парламент да постави клетва в неделя, 28 май, и да се разпусне в понеделник, 29 май.
Сценарият за скорошни нови избори преобладаваше и преди изборите в неделя, само че стана още по-сигурен след по-силното от предстоящото показване на Нова народна власт.
, че до момента в който неделният избор беше по елементарната пропорционална изборна система, която дава на всяка партия брой места, които подхождат на резултата ѝ, то идващият избор ще бъде по система, по която първата мощ получава до 50 места в допълнение в Народното събрание.

Това ще обезпечи на Нова народна власт безусловно болшинство и независимо държавно управление, в случай че повтори резултата си от първия избор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР