Настоящите ръководства на МРРБ и Агенция Пътна инфраструктура изготвят график

...
Настоящите ръководства на МРРБ и Агенция Пътна инфраструктура изготвят график
Коментари Харесай

Проверяват качеството на магистрали и скоростни пътища у нас с радар и скенер

Настоящите управления на Министерство на регионалното развитие и Агенция " Пътна инфраструктура " изготвят график за инспекции по автомагистрали и скоростни пътища, които ще започват до месец. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Приоритетно ще се стартира с проучване на пътни сектори в гаранционен период, защото за тях строителите носят отговорност все още. За повече действеност и точност в работата ще се употребяват георадарни уреди и скенер за равнинност. При съществуване на индикации за понижена дебелина на пътната структура ще бъдат направени и спомагателни тествания и проби, в това число посредством серии от шурфове и проби за носимоспособност.

Министерство на регионалното развитие не оспорва резултатите от осъществените досега инспекции на пътните настилки. Пробите, които са взети през последната година от сектори от автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Марица “ и от Северната скоростна дъга, са единични, прецизират от Министерство на регионалното развитие.

Проверките, осъществени по времето на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, са направени на обекти с изтекли гаранционни периоди. Единичните обследвания не са осъществени по одобрената методика на Института за пътища и мостове и сами по себе си не могат да се употребяват за генерални изводи за цялостното положение на пътната настилка по съответните сектори.

Докладите са предадени на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР