Настинката може да се появи по всяко време, особено по

...
Настинката може да се появи по всяко време, особено по
Коментари Харесай

6 лесни начина да отпушите синусите за няколко минути

Настинката може да се появи когато и да е, изключително по време на измененията в температурата или с идването на пролетта или есента. Тя се характеризира с общо възприятие на неразположение и със запушен нос, написа zdraveikrasota.bg.

На първо място при нея мъчно се набира О2 към останалата част от тялото, и второ, дишането през устата нормално не я лекува.

Ето за какво намирането на метод за отпушване на запушен нос е значимо – това може да облекчи някои от нормалните дразнения, които идват с простуда.

Вижте следните препоръки, с цел да изчистите запушен нос бързо, тъй като в случай че не го извършите, ще продължите да се чувствате даже по-зле.
1. Яжте пикантни храни, с цел да отпушите запушен нос
Пикантните храни оказват помощ за разреждане на слузта, което от своя страна ще почисти блокираните синуси за няколко минути. Ефектът може да не продължи дълго, само че за какво пък да не употребявате преимуществата на това, което ядете?

За да се възползват от тези свойства, прибавете съставки като лук и чесън към ястията, за предпочитане сурови или подправки като уасаби. Може също по този начин да ядете сурови люти чушки.

Колкото повече добавяте тези хранителни съставки към диета, толкоз повече ще се възползвате от тях.
2. Масажирайте синусите
Синусите са пространствата, които са в непосредствена непосредственост до носната бариера.

Много слуз може да се натрупа в тях, тъй че използвайте кръгообразен масаж, с цел да ги отпуснете, което ще облекчи налягането и запушването.

Как да гo вършиме?

С показалеца и междинния пръст поставете пръстите си тъкмо под очните кухини и започнете да ги движите с кръгови придвижвания.

Правете това в продължение на 20 до 30 секунди, като се стараете да натискате върху местата, които са най-близо до носа и тъкмо под очите.

И най-после, притиснете палците си върху бузите и ги масажирайте благодарение на кръгови придвижвания, които приключват на открито.
3. Контролирайте дишането
Запушвали ли сте в миналото ушите и носа, с цел да отворите синусите? Ако е по този начин, тази техника е доста сходна на това.

Как да го извършите?

Поемете надълбоко въздух и го задръжте в носа. След това изпуснете малко въздух, до момента в който се разхождате, досега, в който не може да издържате повече.

Сега освободете носа и дишайте обикновено. Седнете и в границите на няколко минути ще осъзнаете, че сте отворили дихателните пътища.
4. Традиционно лекарство: използвайте физиологичен разтвор
За това имате 2 благоприятни условия: купете физиологичен разтвор от аптеката или го пригответе сами у дома.

И двата разновидността са еднообразно ефикасни, само че ние постоянно избираме домашните средства, изключително когато са толкоз елементарни: просто сварете малко вода със сол и оставете да изстине.

След като сте приготвили разтвора, използвайте спринцовка, с цел да излеете течността в ноздрите, където ще работи като разтворител и незабавно ще почисти запушените носни проходи.
5. Ментата е зложелател на слузта
Както знаете, ментата нормално се употребява за облекчение на респираторни проблеми, свързани с простудни болести, защото съдържа оцетна и аскорбинова киселина.

Тези съединения са толкоз ефикасни, че единствено след няколко инхалации с ментол или смазки въз основата на ментол, казусът ще изчезне за няколко минути.
6. Вземете парещ душ
Водната пара прониква в дихателната система по метод, който разрушава всички блокажи, като оказва помощ да поемете бездънен мирис, който не ви е достигал.

В допълнение към това, малко количество топла вода в носните проходи също може да помогне да се преборите със запушванията.

Не се тормозете, че техниката за душ може да утежни положението. Когато сте подготвени с душа, подсушете се добре и не би трябвало да имате никакви проблеми. Не забравяйте, че е значимо да отмиете добре тези микроби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР