Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри защити решението си да прибегне

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри защити решението си да прибегне
Коментари Харесай

Алегри: Тренировъчният лагер не е наказание, а възможност

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри отбрани решението си да прибегне до подготвителен лагер за футболистите на тима сред загубата от Макаби (Хайфа) с 0:2 във вторник вечерта и утрешното градско дерби с Торино. Според “Гадзета дело спорт ” редица играчи са изразили негодуванието си от този ход, само че експертът опроверга тази информация.

“Лагерът не е наказване, а просто опция да се съберем дружно и да поговорим. Това единствено може да бъде за положително за нашия колектив и ни оказва помощ да не гледаме отрицателно на нещата. Отборът в никакъв случай не се е противопоставял против лагера. Знаем момента, в който се намираме, и сме фокусирани върху желанието ни да излезем от тази обстановка. Трябва да стартираме това с добър резултат. Върнахме се от предходния ни мач в 6 часа вечерта и имахме подготовка. В 10 сутринта в четвъртък още веднъж бяхме на терена. Играчите не са срещу лагера. Също по този начин би трябвало да позволим на футболистите да си починат душевен, тъй че ги упражнявам, взимайки поради този аспект. Важното е да си тръгнем от идния мач с победа.

Президентът също даде заряд на колектива и на ситуацията в него. В момента всички са нужни. Трябва да поддържаме нещата елементарни и в ред. В момента се твърди, че нашата група играчи не е компактна. Това не е правилно, тъй като желаеме да преобърнем обстановката ни. Без значение от утрешния излаз на срещата ни, малко по малко би трябвало да работим върху нашия колектив. Утре е градското дерби, което е значимо за всички. Торо са тим, който нападна. Ще бъде тежък мач, би трябвало да сме деликатни. От началото на сезона не обръщаме доста внимание на получените голове от контраатаки. Не става въпрос за физика, а за централизация. Трябва да внимаваме повече, когато съперниците ни не владеят топката ”, разяснява Алегри на днешната си конференция.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР