Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри остана сериозно изнервен след домакинското

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри остана сериозно изнервен след домакинското
Коментари Харесай

Алегри бесен на себе си за изпуснатата победа над Милан

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри остана съществено раздразнителен след домакинското тъждество от 1:1 с Милан.

Той съобщи, че е направил неточност със промените през второто полувреме, само че уточни и неналичието на централизация във футболистите като причина за изпуснатата победа.

„ Изиграхме положително първо полувреме, с цялостен надзор над протичащото се на терена. Създадохме доста положения и допуснахме единствено едно пред вратата ни. Въпреки това, в края на мача даже рискувахме да загубим. Отпуснахме се, не бяхме съсредоточени. Само погледнете гола на Милан. Очевидно подценяване на обстановката. Не е обикновено да не спечелим мач, в който сме имали цялостно превъзходство. Трябва да работим доста, в действителност доста “, сподели ядосана Алегри.

„ Важното е да разберем, че има мачове, в които би трябвало да покажем неотстъпчивост, увереност, воля и просто да реализираме стремежи резултат. Това е част от процеса по израстването на някои от играчите. Ще отбележа, че направих неточности със промените. Трябваше да вкарам по-дефанзивни футболисти, с цел да запазим резултата. Поемам отговорността “, продължи експертът.

„ Биаконерите “ към този момент са изгубили 7 точки от водеща позиция в мачовете с Удинезе, Наполи и Милан, а също така не е отбелязал нито един гол през вторите полувремена от старта на сезона в Серия А.

„ Ако бяхме изгубили, щеше да е доста неприятно и Милан да има сериозна преднина пред нас. Да спечелиш обособен мач е едно, а да спечелиш купата е нещо напълно друго. Ако желаеме да сме първенци, не можем да си позволим неточности като тази при гола във вратата ни. Трябва да вършим равенства, когато другият тим е по-добър, а не да изпускаме точки в мачове, в които преобладаваме. Ядосан съм от държанието ни в последните 15 минути. Не бяхме нападателни и решителни. Когато водиш в края на мача, няма място за хубост, значимото е да победиш. Ако не го разберем, няма по какъв начин да спечелим купата “, съобщи още Алегри.

Il post gara di

Match Report ➡
Le parole del Mister e di ➡
— JuventusFC (@juventusfc)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР