Наставникът на Рома Жозе Моуриньо похвали играчите си след измъчената

...
Наставникът на Рома Жозе Моуриньо похвали играчите си след измъчената
Коментари Харесай

Специалния: Феновете да критикуват мен, не играчите

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо похвали играчите си след измъчената победа с 1:0 над Верона. “Вълците ” излязоха без редица основни футболисти, само че взеха трите точки и се върнаха на третото място в класирането на Серия “А ”, а Специалния прикани почитателите да оценят това, което тимът прави.

“Поздравих всички момчета за успеха. Показахме екипен дух и жертвоготовност. Нямаше по какъв различен метод да играем против Верона, те са сложен противник. Ние обаче спечелихме изцяло справедливо. Белоти се оправи фантастично. Той свърши доста работа и щеше да е отлично, в случай че беше вкарал гол ”, разяснява Моуриньо.

“Не мога да съм по-щастлив от видяното. Разочарован съм само от това, че последователите не отдават дължимото на момчетата за всичко, което вършат при сложни условия. Може би те не схващат от какви компликации сме заобиколени. Когато стадионът е цялостен, както беше против Бодьо/Глимт, почитателите сами могат да завоюват мача. Но когато е като през днешния ден, е тъпо. Не е редно след половин час хората да освиркват за един сгрешен пас. Те не осъзнават какво вършим ”, изясни португалецът.

“Да, десният ни бек не е Кафу или Майкон. Ако аз съм почитател на Рома, щях да нося Бове на ръце, тъй като той е по-голям последовател на клуба от всички тях. Когато дойдох, този футболист щеше да върви чартърен в Серия “С ”, а в този момент стартира като титуляр. Медиите също не оказват помощ. Другите са феноменални, а ние печелим с шанс или от статични положения. Аз съм възрастен, на 60, постигнал съм много и не се нуждая от ласкави думи. Но тези млади момчета имат потребност от хвалба и от това да бъдат оценени ”, продължи Моуриньо.

“Не желая да подлагам на критика никого. Феновете би трябвало да подлагат на критика мен като треньор, само че аз съм задължен да пазя футболистите си, които заслужават повече. Сега не е моментът да приказвам в допълнение. От година и половина не съм давал изявление, приказвам само след мачовете, тъй като съм длъжен да го върша и в противоположен случай клубът ще бъде санкциониран. Но когато сезонът завърши, ще кажа всичко, което имам да споделям ”, добави Специалния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР