Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, остана доволен от изстраданата

...
Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, остана доволен от изстраданата
Коментари Харесай

Моуриньо: Беше луд мач, момчетата бяха невероятни

Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, остана удовлетворен от изстраданата победа с 2:1 над Лече. Наставникът похвали тима си за себераздаването и за това, че не спря да се бори до самия край. Той разкри още, че е опитал да сътвори " положителен безпорядък " в края на дуела и това е сполучило.

„ Говорех на играчите, тъй като мачът не беше завършил, тимът беше небалансиран. Върнахме се към остарялата философия, дали ще загубиш с 0:1 или 0:10, няма разлика. Завършихме с петима нападатели на терена и Белоти като десен бек. Момчетата бяха невероятни, почитателите бяха невероятни, тъй като нормално тим, който губи в края вкъщи, не постоянно получава сходна поддръжка. Първото полувреме можеше да бъде за нас, само че противникът демонстрираха сърце да отвърне на удара и да се измъкне от сложната обстановка. Казах, че Лече е добре проведен тим със супер бързи нападатели на контраофанзива. Те потвърдиха това. Мъчно ми е за тях, тъй като изиграха извънреден мач. Също по този начин ми е мъчително за Фалконе, който е огромен почитател на Рома, само че всякога, когато се изправи против нас, избавя на практика всичко “, съобщи Моуриньо.

Лукаку в никакъв случай преди не беше пропущал дузпа в Серия А, реализирайки 14 от 14, само че бе отхвърлен от Фалконе в началните минути.

„ Това е първият му пропуск в Италия, само че вторият му с мен, защото си припомням Суперкупата на Европа с Челси. Все отново единствено този, който извърши дузпа, рискува да я пропусне. Дибала не се усещаше подготвен да я извърши и ние имахме огромна религия в Ромелу. Познавам го по-добре от всеки различен, Лукаку е доста, доста прочувствено сензитивен човек и когато пропусне ранна дузпа, това го изтезава до края на мача. Ето за какво вкарването на победния гол в последната минута бе ужасно за него, защото това ще му помогне да спи по-добре довечера и да се разсъни с усмивка “, добави Специалния.

Подобни обрати са присъщи за Моуриньо, защото неговите тимове от Серия А са отбелязали 26 гола след 90-ата минута, като са позволили единствено три за същия интервал.

„ Смятам, че имам сърце, нрав и тази връзка с почитателите. Тренирал съм шест или седем клуба, не си припомням в миналото да съм бил в обстановка, в която почитателите да не престават да те поддържат по този начин, когато губиш вкъщи. Направих промени в хода на мача и се пробвах да основа малко позитивен безпорядък, само че истината е, че Лече елементарно можеше да вкара повече голове и да завоюва. Беше вманиачен мач “, сподели още португалецът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР