Наставникът на Наполи Франческо Калцона говори на пресконференцията преди утрешната

...
Наставникът на Наполи Франческо Калцона говори на пресконференцията преди утрешната
Коментари Харесай

Франческо Калцона: Променихме се много спрямо първия мач с Барселона

Наставникът на Наполи Франческо Калцона приказва на конференцията преди утрешната аудиенция на неговия отбор в Испания на Барселона в мач реванш от осминафиналите в Шампионската лига.

В първия дуел сред двата отбора в Италия преди седмицата срещата приключи без победител - 1:1, а онази среща бе и дебютна за Калцона отпред на " партенопеите ".

Ден преди ответния мач на Олимпийския стадион в Барселона италианският експерт показа, че конфликта с " каталунците " е " доста значимо предизвикателство " за към момента настоящия отличник в Серия " А " и в същото време увери, че неговият тим се е трансформирал доста за тези три седмици, в които той е отпред.

" Това предизвикателство е доста значимо, това е мачът на годината за нас. Преминаването на този кръг би означавало доста на всякакво равнище. В съпоставяне с първия мач се променихме доста. Сега тимът е по-компактен, позволяваме по-малко, само че можем да сътворяваме повече положения. Вкарваме задоволително попадения, пазиме се добре. Заслугата е на момчетата, които за три седмици направиха голяма крачка напред. Пътят несъмнено не е изминат, имаме още доста да се подобряваме, с цел да станем това, което бих желал ", разяснява Калцона

Треньорът, който извършва и функционалностите на селекционер на националния тим на Словакия, беше още безапелационен, че главното оръжие на футболистите на Наполи против Барса би трябвало да бъде сплотеността.

" Ако се страхувате, даже не би трябвало да се появявате на терена. Трябва да имаме смелостта да се надигнем против доста мощен противник, само че Наполи може да играе равностойно с всеки. Нашето главно оръжие е да бъдем обединен състав през целия мач. Целта на всички ни е обща ", приключи Франческо Калцона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР