Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция ден преди шампионатния

...
Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция ден преди шампионатния
Коментари Харесай

Мъри: Имам сериозни притеснения, Левски винаги е бил сам срещу всички и затова стадионът е пълен

Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде конференция ден преди турнирния дуел с Ботев (Пловдив), който е от решаващо значение в борбата за третото място. Поради тази причина Мъри съобщи, че е обезпокоен от това, че се разяснява единствено финалът за Купата и напомни, че шампионата също дава изход за Европа.

Също по този начин Стоилов даде да се разбере, че не е останал удовлетворен от срещата на клубовете, защото предложенията на “сините ” за начало и завършек на шампионата и други настоящи футболни въпроси са били отхвърлени. “Левски постоянно е бил самичък против всички ”, заключи Стоилов.

“Имам съществени терзания за това, че се разяснява напълно финала - билети, места… Да, финалът е някакво предизвикателство, само че би трябвало да бъде пропуснат. Защото има заплаха да загубим една от опциите за евроквоти, а шампионата е такава опция. Още повече, че се изправяме против тим, който играе добър футбол, неслучайно е на трето място. Това ми е терзанието - да не свалим игровия си образ и темп. Няма ужасно да загубим точки. По-страшно е да свалим игровия темп. Това нещо ме тормози.

Вчера получихме решението за Купата - финалът е на 11 май. Но в България чакам всевъзможни изненади. Тук всяко нещо не е поради футбола. Няма да се вземе решение поради футбола, почитателите и самия край, а ще е с някаква друга мисъл.

Нямаме искания да се играе и на 14-и, и на 11 май. В никакъв случай не съм склонен мачът да е на 15-и. Защо би трябвало да е на 15-и, а не на 14 май (събота). Една от главните аргументи да не е на 14-и, е, че Ботев, Черно море и Славия са декларирали, че ще им се събере прекомерно огромна пауза. Разбирам ги и не желая да са ощетени.

Опитвам се да втълпя на футболистите, че мачът е извънредно значим. Важно е Левски да побеждава във всеки мач. Няма различен отговорен с изключение на играчите от изпадащ тим Левски да стигне до битка за третото място ”, сподели Станимир Стоилов, след което разяснява срещата на клубовете.

“Направихме оферти и, както чакахме, се сблъскахме със стена. Тези хора, които бяха на срещата ги интересува да има мир и да получават заплати. Никой не е пристигнал, с цел да разяснява нашето предложение. Изпълкома би трябвало да се вземе в ръце и да не трансферира решенията към хора, които не схващат. Ако България имаше терените на Запад, аз съм да се играе и на Коледа. Но видяхте първите четири-пет кръга на какви терени играхме и в този момент на какви играем.

При нас срещата беше някой да каже по какъв начин не може да стане. Левски постоянно е бил самичък против всички. Не се плашим от това. Затова стадионът ни е цялостен ”, добави треньорът на “сините ”, който разяснява и първото лятно попълнение на клуба - Ивелин Попов.

“Моите очаквания са, че тимът ще е по-силен с Ивелин ще направи по-силен тима на Левски. Той може да играе на всички позиции в офанзива. Шегуваме се, че се събрахме много футболисти на годината, време е да стартираме да печелим титли с Левски. Надявам се да станем по-силни ”, сподели Мъри, който не вижда проблем неговите футболисти да получават повиквателни за националния тим.

“Нямам проблеми. Всеки футболист си носи кръста, когато върви в националния. Те си вземат решение дали да вървят, или не. Ще имат минимална пауза, само че аз съм да почиват минимално. Моето мнение е, че и по-рано играчите на Левски можеха да оказват помощ. Надявам се, че с представянето си ще заслужат повиквателна за националния тим. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР