Наставникът на Левски Петър Хубчев обмисля да направи няколко промени

...
Наставникът на Левски Петър Хубчев обмисля да направи няколко промени
Коментари Харесай

Няколко дилеми пред Хубчев

Наставникът на Левски Петър Хубчев обмисля да направи няколко промени в титулярния състава на " сините " за семейството с Черно море, научи Sportal.bg. Както е известно, 26-кратните първенците приключиха 2:2 с ЦСКА-София в последния мач преди паузата поради националните тимове. Тогава възпитаниците на Хубчев водеха с два гола, само че прекомерно обикновено изпуснаха успеха, която щеше да остави отбора на върха в класирането, давайки самочувствие и убеденост на играчите. Това не се случи, а доста от нещата през втората част на мача с " алените " не се харесаха на треньора.

Той заведе тима си на лагер в Добринище, където не съумя да работи с всички футболисти, само че пък видя тези, които се смятаха за титуляри преди сезона, а в този момент чакат своя късмет.
 Пресконференция на Петър Хубчев пред мача с Ружомберок @@@
Първият от тях е Николай Михайлов. Стражът даде непоклатимост на синята отбрана напролет, откакто беше свалил 18 кг за два месеца, изигравайки 15 следващи срещи. Тогава той влезе в добра форма, която го върна и в националния тим, а селекционер беше точно Хубчев. Интересното е, че 31-годишният вратар пази последните два мача на България с Хубчев отпред, като със спасявания в 90-ата минута против Черна гора (1:1) и Косово (1:1) даже избави отбора от загуба. През лятото обаче с идването на бронзовия медалист от САЩ`94 и привличането на Милан Миятович, Михайлов седна на пейката, като през този сезон няма към момента нито една минута от изиграните 12 мача. Това го лиши от повиквателна за националния отбор в миналите мачове с Англия (0:4) и Ейре (1:3).
 Левски разруши Славия и чака цялостни трибуни на @@@
Истина е, че Ники Михайлов не пристигна в оптимална форма на лагера в Австрия, след което се контузи преди старта на сезона, пропускайки първите пет мача. През този интервал Миятович се възползва от своя късмет и стана титуляр на Левски. Черногорецът има позволени 14 попадения от 12 срещи, като седем от тях са в efbet Лига и седем от АЕК (Ларнака) в Лига Европа. Михайлов-младши е вдигнал през последните седмици равнището в тренировките, което е видяно от Хубчев, който обмисля съществено да го върне в състава.

Миятович е упражнявал с тима единствено в последните две тренировки от дербито, защото бе част от отбора на Черно гора. Вратарят игра 45 минути в контролата с Унгария (2:1), започвайки титуляр, а в европейската подготовка с Чехия (0:3) остана на пейката пред цялата среща. Бившият вратар на Ливърпул, Твенте, Верона, Мерсин и Омония (Никозия) се очакваше да получи късмет против Царско село и Витоша (Бистрица), само че тогава изненадващо подобен нямаше.
 Царско село - Левски @@@
Срещу новобранците късмет обаче получи Дени Алар, който пристигна лятото, с цел да смени голмайстора на шампионата Станислав Костов. 29-годишният състезател даже взе фланелката с именитата деветка на Левски. Австриецът дебютира с хубав гол в Лига Европа след едвам няколко минути игра. Пропусналият цялата подготовка таран стартира да води офанзивата още без да е изцяло подготвен. Отличи се с два значими пропуща против Етър и АЕК Ларнака, които трансформираха историята на първата част от сезона на столичани. Пристигналият за негова запаса Найджъл Робърта обаче се възползва от получените благоприятни условия, влизайки на мястото на Алар против Царско село (2:0) и Витоша (4:0), разписвайки се и показвайки доста по-добри игри. Младокът стана титуляр в идващите мачове, носейки успеха с 1:0 против Локо (Пд) и вкарвайки в дербито с ЦСКА-София, където пък негов пропуск за вероятно 3:0 се оказа съдбовен за изхода на срещата.

На лагера в Добринище Алар устоя всички натоварвания, които изискваше треньорът, а по-късно вкара и два гола за успеха с 4:0 над ФК Емирейтс. Националът на Кюрасао пък отсъстваше през последните две седмици поради уговорките с националната фланелка за мачовете с Хаити, в които не взе присъединяване. Затова Алар се чака да се завърна от първата минута на " Герена " против Черно море, водейки офанзивата на 26-кратните първенци.
 Черно море - Левски - Купа на България 1/8 край @@@
Холмар Ейолфсон пък прави всичко допустимо, с цел да води отбраната на Левски. Исландският национал тренира на 100%, давайки всичко от себе си, а също по този начин изигра цялостни 90 минути против ФК Емирейтс. Това се случи след едногодишна пауза. Тежката контузия получена за Купата на България предишния октомври точно против " моряците " е отшумяла, само че формата на бранителя е още надалеч от нужното равнище. Идеята и желанието на Хубчев е да стартира да залага повече на Холмар, който ще би трябвало да си партнира с Нуно Рейш. Противникът на " сините " в неделя е подъл и Хубчев се двоуми дали да прави промени в отбраната или още веднъж да заложи на Янис Каргас, макар че не е удовлетворен от изявите му против " алените ", където е с съществена виновност за първото попадение.
 Витоша (Бистрица) - Левски @@@
Дилемата тук е, че Холмар не е във форма, с цел да играе титуляр или пък цялостни 90 минути в формален мач, само че тази форма може да се върне единствено и само с мачове. Дали обаче ще стартира да получава късмет още в този момент, защото ще му трябват най-малко два месеца, с цел да е в оптимална форма, съгласно Хубчев. Специалистът не е не запомнил, че в двата мача, в които направи ротация в центъра на защитата - Левски позволи цели 7 гола на " Герена ", записвайки провали с 0:4 от АЕК (Ларнака) и 1:3 от Берое. efbet Лига 9 кръг, неделя 15 септември  Левски 20:15предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР