Германският Щутгарт отбеляза с впечатляващ футболен фест спечелването на второ

...
Германският Щутгарт отбеляза с впечатляващ футболен фест спечелването на второ
Коментари Харесай

Щутгарт отбеляза второто място в Бундеслигата с впечатляващ футболен фест

Германският Щутгарт означи с " впечатляващ футболен фест " спечелването на второ място в локалното състезание.

Клубът стана вицешампион единствено година след присъединяване си в плейоф за оставане в Бундеслигата и го направи с изразителна победа с 4:0 против Борусия Мьонхенгладбах.

Щутгарт ще играе в мача за Суперкупата, в случай че Байер Леверкузен вземе Купата на Германия.

Серху Гираси, който приключи втори в листата на реализаторите с 28 гола и шест по-малко от Хари Кейн, вратарят Александър Нюбел, Дениз Ундав и Валдемар Антон бяха най-активни в празненствата на стадиона. Те се качиха на оградата на ултрас трибуната и пяха с почитателите, до момента в който Джейми Левелинг пое надзор над аудио уредбата и мигновено пусна химна на Шампионската лига.

" Това беше впечатляващ футболен фест. Наистина доста, доста специфичен ", съобщи треньорът на тима Себастиан Хьонес, който бе залят от футболистите с шампанско. Той е племенник на дългогодишния президент на Байерн Мюнхен - Ули Хьонес, поради което бе свързван с вакантния треньорски пост при баварците. Себастиан обаче подписа нов контракт.



Щутгарт записа клубен връх по точки в Бундеслигата със 73 и събра повече даже от шампионските си години 2007, 1992 и 1984. През предишния сезон пък Байерн Мюнхен взе купата със 71 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР