Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков сподели, че 3 седмици

...
Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков сподели, че 3 седмици
Коментари Харесай

Здравков: След 60 дни пауза, 3 седмици са крайно недостатъчни за подготовка

Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков показа, че 3 седмици ще бъде доста къс интервал за подготовка на футболистите, откакто шампионатът бе спрян в средата на предишния месец. Според него всичко зависи и от това какъв ще бъде форматът на шампионата, в случай че то бъде възобновено.

“Не съм здравно лице и мъчно мога да настоявам дали отминава, или не, само че на всички ни се желае всичко да завърши колкото се може по-бързо, с цел да се върнем към естествения темп на живот и работа. Смятам, че ограниченията бяха и навременни, и задоволителни. На всички ни се желае ограниченията да бъдат разхлабени, само че ние не сме с здравно обучение и не можем да повлияем. Трябва да се доверим на специалистите”, съобщи Здравков пред БНР.

“При нас нещата са, както и в другите клубове - няма никакви доходи, няма спонсорски контракти. В момента тези доходи са замразени. Не ни е елементарно, само че същото състояние е и за другите клубове. Виждате, че някои тимове от Б група няма да могат да продължат, други ще играят с юношите до края. Смятам, че когато изтече изключителното състояние на 13 май, в случай че не бъде продължено, ще бъде позволено да се тренира. Както направиха в Германия и в Австрия - самостоятелно, на групи от по 3-4 индивида. Да се възобнови последователно този подготвителен развой и в един миг да се позволи естествен подготвителен развой и надлежно и шампионата. Тъй като всички тимове са зажаднели освен за футбола и за работата си, само че и за всекидневието си. Моята вяра е към средата на юни да стартираме ", добави още експертът.

"След 60 дни пауза 3 седмици са извънредно незадоволителни за подготовка, само че всичко зависи от това какъв ще бъде форматът на шампионата. Това са доста значими неща, с цел да се планува и подготовката за тези три седмици”, посочи треньорът на Ботев Враца.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР