Наставникът на баскетболния Спартак Плевен - Любомир Минчев, не скри,

...
Наставникът на баскетболния Спартак Плевен - Любомир Минчев, не скри,
Коментари Харесай

Любомир Минчев: Най-големият ни проблем беше в нападение, съдиите ме подразниха

Наставникът на баскетболния Спартак Плевен - Любомир Минчев, не скри, че неговият тим отстъпва доста на ЦСКА и това е било в основата за провалянето с 63:82 в четвъртфиналите на Купата на България.

Минчев разкри, че не е останал удовлетворен и от някои решения на съдиите, които по негово мнение в дадени обстановки оказват помощ на мощния на деня. Той въпреки всичко акцентира, че не съдиите са повода за крайния резултат.

" Много неща не доближиха. Мисля, че най-големият ни проблем беше в нахлуване, изключително през второто полувреме, когато направихме много неточности и те ни вкараха точки от бързи офанзиви ", сподели старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Любомир Минчев след провалянето.

" За страдание не успяхме през второто – първото полувреме нямаха доста такива точки. Играхме с много неорганизирани набези и от там пристигна главният ни проблем. Далеч сме от положението, от което и на мен, и на момчетата ни се желае да бъдем. Въпросът е да са здрави и да нямат проблеми – да могат да упражняват и да играем. Станимир Маринов е на две частични тренировки преди мача в Берое. За някои неточности, които позволи, не мога да се дразня – един състезател, който месец няма подготвителен развой, даде колкото можа. Същото важи за Божидар Аврамов – би трябвало време и това ми е ясно. Като скорост най-много и като игра ", разяснява още Минчев в " Арена София ".

Попитан за мнението си за съдийството в дуела, Любомир Минчев сподели:

" Имал съм моите искания, това е обикновено. Аз съм реалист и доста добре знам, само че ме нервират някои неща, които се появяват като трендове още веднъж. Едно време бяха Левски и Лукойл, в този момент отиват на други неща. Гледах и мача в Ботевград и там беше същото – малко да се смъкна разликата и имаше някои премълчавания, както и през днешния ден, само че не са отговорни те за загубата. Просто има неща, които не мога да замлъквам. Може на съдиите да не им харесва, само че аз им го споделям непосредствено в очите, не се тормозя от това нещо. "

" За мен ЦСКА няма преимущество от това, че са домакини – те евентуално са упражнявали в тази зала толкоз, колкото и ние. Те имат други преимущества, най-много като селекция – там ни превъзхождат по доста неща ", приключи Любомир Минчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР