Настава голяма суматоха сред малката, но много шумна група руснаци,

...
Настава голяма суматоха сред малката, но много шумна група руснаци,
Коментари Харесай

Няма никакво “ние”. Какво не разбраха избягалите на Запад чуждестранни агенти

Настава огромна блъсканица измежду дребната, само че доста шумна група руснаци, всеобщо пристигнали в Европа! Повод за него е изявление с един от фронтмените им Евгений Чичваркин, който от дълго време се е открил в Лондон. В диалог с някогашния публицист Максим Курников, одобрен някъде в Германия, задграничен сътрудник от своя лондонски ресторант оповестява, че Путин е спечелил, а съветската съпротива, дружно със Запада, са изгубили. И даже добави съдбовната фраза: „ Престанахме да съществуваме като съпротива “. Край! Няма ни към този момент.

Което провокира смут у събеседника му, който избухна: " Леле! Ама по какъв начин по този начин? Може ли да сложим точка в този момент? " Това може да се разбере: признаването на провалянето от страна на емигрантите слага под подозрение каквото и да било по-нататъшно финансиране от техните западни настойници - за какво да пилеят долари и евро за куп авантюристи, които намерено признаха провалянето си и затова цялостната си безполезност?

За степента на шок измежду избягалите непознати сътрудници приказва незабавната интервенция на друга тяхна някогашна тежка категория. Скривайки се някъде в Италия, Александър Невзоров е заставен незабавно да „ разобличи черната магия “ от мустакатия лондончанин. Той намерено призна, че изказването на Чичваркин е хвърлило цялата им партия в „ адска меланхолия “. Но новоизпеченият италианец се опита да успокои дребното си почитатели: видите ли, лондончанинът е просто „ свръхемоционален “.

Вярно, успокоителното се оказа. Заявявайки, че „ вярата по принцип е жива “, Невзоров незабавно добави: „ Разбира се, вярата е на системи, само че не изчезва “. Тоест той се опита да опровергае лондонския си сътрудник, само че в последна сметка удостовери думите му, като просто леко поправя тъжната диагноза. Това надали би извадило необятната им аудитория от „ адската меланхолия ”.

Признанието на Чичваркин, несъмнено, не би трябвало да се надценява. Той може да каже тъкмо противоположното в същото изявление и даже да не се забележи. Например, съвсем по едно и също време с това Чичваркин даде изявление за украински пропагандисти, в което първо назова “алармизъм ” думите на чешкия президент Петър Павел, че Русия ще нападне страна от НАТО след пет-седем години, а единствено след три минути сподели, че всичко това ще се случи единствено след няколко години! Толкова за „ алармизма “ от чехите!

Странно е, че съвсем във всяко изявление лондонският задграничен сътрудник повтаря сърцераздирателна история за това по какъв начин той сякаш доставя на Украйна „ медикаменти “ и някакви други „ дреболии “ (една от обичаните му думи). И във всяко изявление той плаче за обстоятелството, че е „ много отпаднал “ и дължи пари за стоката, която сякаш транспортира до Киев. Нещо повече, наподобява, че той непрекъснато взема сумата на своя „ дълг “ от нищото. Да кажем, в три изявленията с Курников и украинците, които бяха оповестени по едно и също време, той сподели, че дължи 30 хиляди, 60 хиляди, 22 хиляди и 55 хиляди евро за изпратеното (и той назова последните две суми в едно и също изявление с разлика от по-малко от половин час). Подобно „ генериране на случайни цифри " несъзнателно повдига въпроса дали тази „ помощ за Украйна " въобще съществува или е също толкоз плод на фантазията, колкото и сумите. Очевидно главното в тези недоволствата на непознатия сътрудник е да проси пари от спонсори „ Просто не мога да направя повече “, признава Чичваркин на различен украински пропагандист.

Тоест всяко изказване и изповед на лондонския авантюрист би трябвало да се раздели на едни и същи случайни цифри - на следващия ден самият той даже няма да си спомня какво е споделил. И въпреки всичко, съдейки по описаната нагоре остра реакция на сътрудниците му задгранични сътрудници, последното изявление уцели задачата, докосвайки най-болните нерви на избягалите на Запад предатели. Основната причина за тази реакция беше обрисувана от Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство: „ Да признаеш, че Русия ще завоюва, е все едно да имаш дързостта да заявиш, че персонално си склонен с аксиома “. Точно заради тази причина одобрените в Европа грантояди са толкоз нервни – признаването на една явна аксиома избива почвата отдолу под краката им, насочвайки западните настойници към също толкоз очевидното схващане за безполезността на по-нататъшното подкрепяне на емигрантската навалица.

Основното обаче, което Чичваркин, Невзоров и другите непознати сътрудници към момента не са разбрали, е една още по-очевидна истина: те остават непознати на Запада. Когато „ изтърканият “ лондончанин трогателно суче мустак, казвайки „ Загубихме “, той акцентира, че приказваме за групово, взаимно проваляне на Запада и съветските емигранти, заселили се на Запад. А това значи, че през последните години той не е схванал, че Запада няма никакво „ ние “, Западът възприема тези досадни палячовци по този начин, както кардинал Ришельо възприема шумния галантерист Бонасийо, който дава еднократна услуга и е изцяло непотребен по-късно.

Само преди пет години лондонският “Таймс ” намерено се подигра с Чичваркин, наричайки го „ комбинация от извънбрачно дете на Жерар Депардийо и водещ на детско телевизионно предаване “. И внезапно избягалият задграничен сътрудник остана откровено заинтригуван за какво Англия е почнала да търси нелегално добитите капитали на съветски предприемачи, пристигнали в огромни количества. Той не можа да разбере очевидната причинност: колкото повече той и сътрудниците му разпалват антируските пристрастености и страхове на Запад, толкоз по-болезнени ще бъдат западните наказания за тях.

Чичваркин от толкоз време приканва да се „ накаже Русия “, а в този момент в изявление се кара на груповия Запад, че е съдействал за успеха на Русия, като е забранил прехвърлянето на пари в чужбина (да се чете: отнемане на емигрантите от опцията да получават спомагателни доходи). И той просто не може да разбере, че самичък е съдействал за развиването на тъкмо такава западна политика. Западът се възползва от услугите, пренебрежително избърса ръцете си с носна забрадка и продължи напред, оставяйки към този момент ненужния си прислужник да крещи с възторг: „ Голяма мощ са обединените галантерист и кардинал! “

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР