Насроченият за днес коалиционен съвет на управляващите е отложен за

...
Насроченият за днес коалиционен съвет на управляващите е отложен за
Коментари Харесай

Управяващите отложиха коалиционния съвет за петък

Насроченият за през днешния ден съдружен съвет на ръководещите е отсрочен за петък. По неофициална информация на него е трябвало да бъде разисквана кандидатурата за нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
За момента публично не е обявено за какво съветът се отсрочва. По неофициална информация повода е, че не всички членове на обединението са в София.
За провеждането съдружния съвет беше обявено от пресцентъра на партия "Атака ".
В неделя стана ясно, че Волен Сидеров има желание да сложи пред обединението въпроса за това Министерство на вътрешните работи да бъде управлявано от човек на партията. Нещо повече - националистът даже към този момент имал поради човек за поста.
Сидеров настоя "Атака " да поеме Министерство на вътрешните работи след случай на пътя със брачната половинка му Деница и судански жител. В деня на случая оставка е подал националният координатор на партията Светлозар Лазаров, който беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски. Името на Лазаров беше спрягано за нов главсек на Министерство на вътрешните работи.
Новоназначеният министър на вътрешните работи Младен Маринов, който пък се издигна в системата на Министерство на вътрешните работи точно с протекцията на Лазаров, разяснява рецензиите на Сидеров и съобщи, че оставката му е в джоба.
"Вижте, казусът за оставката на един вътрешен министър е постоянно отворен, в това число и моята, оставката ми е в джоба, тъй че когато ми бъде поискана от Коалиционния съвет, съм подготвен, естествено, това не е никакъв проблем. В съответния случай всичко, което сме създали, е в границите на закона “, разяснява Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР