Наследниците на мултибогати фамилии играят ключова роля за оформянето на

...
Наследниците на мултибогати фамилии играят ключова роля за оформянето на
Коментари Харесай

Кои са петимата най-богати наследници в Америка?

Наследниците на мултибогати семейства играят основна роля за оформянето на политиката и международната стопанска система като цяло. Повече от 1% от тях в Америка нямат никакъв принос към благосъстоянието на семейството. Те са родени със сребърна лъжица в устата и заради чист шанс са се родили в вярното семейство, написа Therichest.com.

Кои са петимата най-богати наследници в Съединени американски щати? Чарлз Кох Най-богатият правоприемник в Америка е Чарлз Кох, ръководител и основен изпълнителен шеф на Кох промишленостите. Това, което стартира като бизнес на петролна основа, за Koch Industries в този момент прерасна в многонационален конгломератен бизнес. Сделките са за милиарди - в портфолиото на империята влизат храна, заслон, облекло и превоз. Нетната стойност на благосъстоянието на Кох през 2022 година възлиза на 59.6 милиарда $.
Джулия Кох Социално ангажирана, човеколюбец и на първо място - брачна половинка на Чарлз Кох, Джулия Кох е изтъквана като втори най-богат правоприемник в Америка. След като приключва Университета в Централен Арканзас, тя работи като модел за малко, преди да се реалокира в Ню Йорк Сити. Джулия наследява фамилното положение на Кох през 2019 година заради гибелта на брачна половинка си и в този момент служи в борда на шефовете. Тя е и президент на бизнеса на мъжа си.
Роб Уолтън Най-големият наследник на Сам и Хелън Уолтън - Роб Уолтън, също се подрежда в челната петица за най-богат правоприемник в Америка. Неговото благосъстояние се пресмята на стойност 57,2 милиарда $. Два дни след гибелта на татко си през 1992 година Роб е назначен за ръководител на борда на шефовете на Уолмарт, служба, която заема над 23 години. Той се пенсионира като ръководител на борда през юни 2015 година и в този момент се концентрира върху развлеченията в живота. През 2022 година той слага върха за най-скъпата продажба на състезателен тим в историята, откакто купува тима на Денвър Бронкос.
Макензи Скот Макензи Скот прави литературния си дебют през 2006 година с романа си "Тестът на Лутър Олбрайт ", за което печели американска премия за книга. След като се развежда със брачна половинка си, създателя на Amazon Джеф Безос, Макензи става третата най-богата жена в света. Тя е дарила над 2,74 милиарда $ на 286 разнообразни организации. Дори и след тези великодушни подаяние в банковата й сметка има 30.7 милиарда $


Жаклин Марс Жаклин Марс има "скромните " 31,1 милиарда $. Жаклин е деен участник в фамилния бизнес и не пропуща и ден, в който да потвърди, че заслужава да е измежду най-богатите в Америка. Тя работи неуморно от 1982 година до пенсионирането си през 2001 година. В момента се радва на старините си и се любува на спокойствието на Вирджиния.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР