Наследниците на аржентинската футболна легенда Диего Марадона спечелиха битка за

...
Наследниците на аржентинската футболна легенда Диего Марадона спечелиха битка за
Коментари Харесай

Наследниците на Марадона спечелиха битката за търговските му марки на ЕС

Наследниците на аржентинската футболна легенда Диего Марадона завоюваха борба за потреблението на името на починалата звезда за няколко марки в Европейския съюз, постанови Общият съд на Европейски Съюз във вторник.

Марадона, който умря на 60 години през ноември 2020 година, записва комерсиална марка под свое име за облекла, обувки, гостолюбие и ИТ услуги в Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) през 2008 година

След гибелта му, някогашният юрист на носителя на Световната купа от 1986 година, Матиас Морла, подаде молба през януари 2021 година за прекачване на комерсиалната марка на основана от него компания, наречена Sattvica.

„ Съдът отхвърля желае на Sattvica “, се споделя в изказване на долната инстанция на Съда на Европейски Съюз.

„ Документите, показани от тази компания, не оправдават официално прекачване на комерсиалната марка в нейна изгода според контракт, подписан сред двете страни (Sattvica и Maradona) “, се прибавя в изказването.

„ Освен това, защото Марадона умря преди да бъде подадено настояването за регистрация на прехвърлянето, Sattvica не можа да поправя откритите нередности “, се споделя в изказването.

Sattvica към момента може да апелира решението на съда пред висшия съд на Европейски Съюз, по-висшата инстанция на Съда на Европейски Съюз, ситуирана в Люксембург.

Марадона измисли емблематичната футболна фраза " Божията ръка ", откакто вкара гол с ръка на четвъртфиналите на Световното състезание през 1986 година против Англия, в едно от най-спорните дейности в историята на футбола.

Смъртта му провокира поредност от правосъдни борби. Медицинските сестри на футболната звезда са преследвани за даване на несъответстващи грижи за него, до момента в който неговите наследници - а точно пет от осемте му деца - се борят за имуществото му.

Няколко оценки на благосъстоянието на Марадона се популяризират все още на гибелта му, вариращи от 75 до 100 милиона $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР