Наскоро в едно телевизионно куиз шоу ни припомниха рекламата на

...
Наскоро в едно телевизионно куиз шоу ни припомниха рекламата на
Коментари Харесай

10 от най-забавните реклами с участието на световноизвестни личности

Наскоро в едно телевизионно куиз шоу ни припомниха рекламата на Pizza Hut с присъединяване на някогашният съветски президент Михаил Горбачов. Добър въпрос – добра реклама.

А помните ли рекламите на Pepsi с Майкъл Джексън и Глория Естефан? Или на Shell V-Power с Михаел Шумахер? Когато се появиха преди години, бяха същинско събитие за българския ефирен ефир.

„ Маркетингът на звездите “ е доста употребен и задачата му е бърза известност, съпроводена с гаранция за достоверност на продукта. Звездното препоръчителство датира от края на XIX век. За първата известна персона, взела участие в реклама се счита британската актриса Лили Лангтри, чийто лик е стоял върху опаковките на сапуни Pears Soap през 1893 година

В Америка пък през 1930 година за първи път е нает състезател за реклама. Това е бейзболистът Бейб Рут за рекламата на Red Rock Colа. Формулата се оказва сполучлива и фирмите стартират да наемат известни персони за реклама на продуктите си, а през днешния ден акциите костват милиони долари. През 1984 година Майкъл Джордан подписва контракт с Nike за 500 хиляди $. През 2010 година Мария Шарапова възобновява договора си с Nike против 70 милиона $ за шест години.

Джъстин Бийбър е спечелил сред 12 и 15 млн. $ за година рекламирайки артикул против акне – Proactiv. В първия ден на договорката клипът е гледан 500 000 пъти в YouTube. През 2011 година Анжделина Джоли придобива 10 милиона $ за рекламна акция на Louis Vuitton. Най-скъпата рекламна акция, правена в миналото, пък е инвестицията на Red Bull на стойност 50 млн. евро в скока на Феликс Баумгартнер от ръба на космоса на 14 октомври 2012 година Ето 10 от най-забавните рекламни клипове с присъединяване на световноизвестни персони.

1.  Кевин Костнър в реклама на Турските авиолинии

2. Салма Хайек в реклама на прясно мляко

3. Лионел Меси и Коби Брайънт в реклама на Турските авиолинии


4. Джордж Клуни в реклама на Nespresso

5. Дженифър Анистън в реклама на Smart Water

6. Феликс Баумгартнер в реклама на Red Bull

7. Кристиaно Роналдо, Франк Рибери и Неймар в реклама на Nike


8. Дженифър Лопес, Бионсе и Дейвид Бекъм в реклама на Pepsi

9. Бритни Спиърс, Пинк, Бионсе, Енрике Иглесиас и Queen в реклама на Pepsi

10. Даниел Крейг в реклама на Heineken

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР