Наскоро Тейлър Фриц триумфира с първата си Мастърс титла, когато

...
Наскоро Тейлър Фриц триумфира с първата си Мастърс титла, когато
Коментари Харесай

Световният №430 бе на път да поднесе сензацията, но Фриц оцеля в Монте Карло

Наскоро Тейлър Фриц победи с първата си Мастърс купа, когато надви над Рафаел Надал в Индиън Уелс, единствено че преходът от хард към клей се оказа сложен и през днешния ден американецът се избави от сериозна сензация в Монте Карло против намиращия се отвън топ 400 Лука Катарина. Местният играч сътвори съществени проблеми на Фриц, само че 13-ят в света осъществя сложен поврат - (6)6:7 7:6(5) 6:4, след 2 часа и 39 минути титанична борба.

Срещата изненадващо стартира по-добре за представителя на Монако, който си извоюва водачеството в резултата още в дебютните минути на сета. Катарина излъчваше убеденост във всяко свое отиграване и играеше напълно равностойно против елитния си противник. В средата на частта обаче 430-ят в света сподели признаци на терзание и след поредност от непредизвикани неточности паритетът бе възобновен. Това по никакъв метод не пречупи духом локалния тенисист и в края той имаше опцията да сервира за триумфа в откриващия сет, само че я пропусна.

Въпреки че в по-голяма част от дуела не се виждаше по какъв начин първенеца от Индиън Уелс може да обърне събитията в своя изгода, Фриц започва тайбрека на високи обороти и за негативно време поведе с 6:3. Впоследствие обаче американецът още веднъж се сблъска с въодушевената игра от страна на своя сътрудник, който сътвори впечатляващ поврат, с цел да се изстреля напред в общия резултат.

Upset alert over on Court des Princes...

Monegasque wild card Lucas Catarina fends off SIX set points before taking the first set off Indian Wells champ Taylor Fritz, 7-6(6)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР