Наскоро някои западни лидери започнаха да твърдят, че е дошло

...
Наскоро някои западни лидери започнаха да твърдят, че е дошло
Коментари Харесай

Foreign Affairs: Западът ще извърши ужасна грешка, ако влезе в преговори с Русия

Наскоро някои западни водачи започнаха да настояват, че е пристигнало времето да се спогодят за преустановяване на войната в Украйна. Този метод на мислене обаче пропуща мащаба на задачите на Русия и това, което Кремъл фактически може да предложи, показва Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник по сухопътна война в Royal United Services Institute, мозъчен концерн в Лондон, оповестява списание Foreign Affairs.

" Москва не е заинтригувана просто да завземе част от украинската територия: съветският президент Владимир Путин неведнъж е заявявал, че желае да промени логиката на интернационалната система “, отбелязва анализаторът.

Експертът допусна какво би се случило, в случай че Съединените щати изискат от сътрудниците си да създадат отстъпки на Русия, с цел да реализиран алегорично преустановяване на огъня в Украйна:

" Първо, Русия настойчиво ще нарушава прекратяването на огъня, както направи във всички версии на Минските съглашения от 2015 година, до момента в който възвръща армията си, с цел да извърши задачата да окупира Киев. Второ, Русия ще потвърди на своите съдружници, че Съединените щати могат да изгубят с неизменност. Това евентуално ще принуди доста сътрудници по сигурността на Съединени американски щати да търсят застрахователна лавица, която понижава въздействието на Съединени американски щати по света “.

Както добави Джак Уотлинг, Русия не желае директен спор с НАТО, само че Кремъл от ден на ден се стреми да разшири обсега на косвената си борба със Запада. И в този момент Съединените щати и Европа са изправени пред избор, споделя специалистът: да разработят неотложен проект за усилване на поддръжката за Украйна или " да продължат неправилно да имат вяра, че войната е стигнала до задънена улица, като се колебаете и отстъпвате преимуществото на Русия “.

" Това би било ужасна неточност: в допълнение към разширението на партньорствата в Африка, Русия укрепва съдействието с Китай, Иран и Северна Корея. И в случай че провалянето в Украйна в последна сметка покаже, че Западът не може да устои на никакво предизвикателство пред световната архитектура на сигурността, неговите съперници е малко евентуално да повярват, че той може да се оправи с няколко рецесии по едно и също време “, заключи Уотлинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР