Наскоро Microsoft представи редовния си финансов отчет, от който, заедно

...
Наскоро Microsoft представи редовния си финансов отчет, от който, заедно
Коментари Харесай

Cosmos DB е вече бизнес за $100 млн. за Microsoft

Наскоро Microsoft показа постоянния си финансов доклад, от който, дружно с други числа, стана ясно, че Mongo DB е един от най-успешните планове на компанията напоследък.
„За по-малко от година, Azure Cosmos DB, първата световно дистрибутирана мулти-моделна база данни, надвиши годишен доход от $100 000 000“, разгласи пред вложителите Сатя Надела, изпълнителен шеф на компанията. „Занимавам се от дълго време със програмен продукт за ръководство на база данни, само че в никакъв случай не съм виждал артикул да се разраства до подобен мащаб толкоз бързо.

Microsoft започва Cosmos DB като услуга за Azure на конференцията си Build през май предходната година. Технологията пристигна, с цел да размени NoSQL предлагането на Microsoft DocumentDB и влиза в директно състезание с DynamoDB на Amazon и Spanner на Гугъл. В качеството си на основен съставен елемент от всеки дейта център на Microsoft по света, Cosmos DB е налична световно и разрешава на разработчиците просто да кликат с мишката, с цел да прибавят или изтриват географски район, дори до момента в който Cosmos DB приложението им работи, пишат от Redmondmag. Споменатата световна досегаемост разрешава едновременното ръководство на огромни запаси по едно и също време на всички места по света и минимално закъснение на интервенциите.

Платформата поддържа разнороден вид осведомителни модели, включително документна, таблична, графова, key-value и други видове бази данни. Биват обезпечавани апликационно-програмни интерфейси за SQL, MongoDB, Cassandra, Gremlin и Table.

В речта си пред акционерите на компанията, Сатела нарежда платформата като основен съставен елемент за бъдещи осведомителни планове в Azure, изключително на фона на все по-засиленото търсене на от ден на ден и повече информация в региона на изкуствения разсъдък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР