Наскоро едно писмо на Алберт Айнщайн, писано до дъщеря му

...
Наскоро едно писмо на Алберт Айнщайн, писано до дъщеря му
Коментари Харесай

Само любовта може да запази човечеството от самоунищожение ~ Алберт АЙНЩАЙН

Наскоро едно писмо на Алберт Айнщайн, писано до щерка му Лисерл, притегли вниманието на света и стартира да се популяризира като вирус. В това писмо, един от най-великите мозъци на всички времена споделя своите възгледи за универсалната мощ на любовта, вродената човешка потребност да се усещаме обичани и признати, и вярата, че любовта има безспорната мощ да завладее всичко.

Слуховете споделят, че това писмо е дарено от Лисерл, едно от стотиците писма на татко й, на Hebrew University, в края на 80-те. Писмата били дарени със строги инструкции наличието им да не вижда бял свят, преди да са минали две десетилетия от гибелта на великия академик.

Интересното е, че откривателите даже не са знаели за съществуването на Лисерл до 80-те, когато се натъкват на една партида писма сред Айнщайн и първата му брачна половинка Милева Марич. Писмата удостоверяват, че Лисерл е щерка на Айнщайн.

И до ден сегашен не се знае какво тъкмо се е случило с тази щерка на Айнщайн. Съществуват спекулации, че родената в Нови Сад, Сърбия, Лисерл умира на 3-годишна възраст, след боледуване от скарлатина, до момента в който други споделят, че е дадена за осиновяване на тази възраст. Всичко, което се знае сигурно е, че последно тя е упомената в писмо от 19 септември 1903. Останалото е тайнственост.

„ Писмата не бяха дарени нито от самия Айнщайн, нито от щерка му Лисерл. Писмата бяха дарени от Марго Айнщайн, доведената щерка на учения. “, твърди Диана Кормос-Бушвалд, основен редактор на плана „ Записките на Айнщайн “.

Представяме ви това по този начин известно и оспорвано писмо на Айнщайн до щерка му Лисерл:

Повечето хора не ме схванаха, когато за първи път излязох с теорията си за относителността. В това писмо ще разкрия нещо, което би трябвало да предадеш на цялото човечество. Внимавай, посланието в това писмо ще се сблъска с известните предубеждения и недоразуменията на нашето време.

Трябва да те помоля да пазиш тези писма и тяхното обръщение, до момента в който сметнеш за належащо. Години или даже десетилетия, до момента в който прецениш, че обществото е готово да чуе и разбере това, което ще споделя. Има мощ, която е толкоз могъща, че науката към момента не е намерила метод да я изясни.

Това е мощ, която гълтам и ръководи всички други сили. Вярвам, че тя е виновна за всички явления във Вселената, доста от които са към момента невидени или необясними. Тази универсална мощ е Любовта.

Учените в никакъв случай не са слагали в сметките си любовта, когато са се опитвали да показват една единна доктрина за Вселената. Пренебрегваха я, макар че това е най-могъщата невидима мощ в нея. Любовта съставлява Светлина, тъй като тя осветява тези, които я дават и получават. Тя е гравитация, тъй като притегля хората един към различен.

Любовта е мощ, която носи и умножава най-хубавото от живота. Любовта пази човечеството от самоизтребление в слепотата на тесния си разум и нарцисизъм. Живеем и умираме за нея. Любовта е Бог, а Бог е Любов.

Чрез тази мощ можем да разбираем всичко и да намерим смисъл в живота си. Пренебрегвали сме любовта от толкоз дълго време, евентуално тъй като се опасяваме от нея. Може би я подценяваме, тъй като не можем нито да я направляваме, нито да я изчислим количествено. Да я разбираем с нашите цифри и аргументи.

Вярвам, че съм намерил метод да направя любовта по-видима и това е посредством известната ми формула E = MC2.

Ако вместо това уравнение приемем, че силата за универсално излекуване може да бъде реализирана посредством обич, умножена по скоростта на светлинния квадрат, стигаме до извода, че любовта е неограничена, по тази причина тя в действителност е най-мощната мощ във Вселената.

Човечеството се провали в напъните си да управлява силите на Вселената, които към този момент са се обърнали против нас. В светлината на това, имаме незабавна потребност да се изцерим и да се потопим в различен тип сила...

За задачата на оцеляването си и в устрема си да намерим смисъл в съществуването си, би трябвало да осигурим оцеляването на всяка жива душа на Земята, като се обърнем към любовта. Това е единственият същински отговор и решение.

Няма по какъв начин да използваме тази мощ, с цел да изобретим бомба от обич, която да използваме, с цел да унищожим всяка ненавист, лакомия и нарцисизъм в нашето време. Но в никакъв случай не забравяйте, че всеки човек има в себе си вътрешност, формирана от голяма сила и обич, която чака да бъде споделена със света.

Когато се научим да растем и овладеем тази мощ в себе си, скъпа ми Лисерл, ще осъзнаем цялостната мощ на любовта и нейната дарба да завладее всичко, да надвиши всичко, тъй като тя е самата същина на нашето битие.

Съжалявам, че не съумях да изразя изцяло любовта, която постоянно съм изпитвал в сърцето си. Осъзнавам, че може би закъснявам с това опрощение, само че апелирам те, знай, че те обичам и с помощта на теб, стигнах до крайния отговор в живота.

Твой татко,
Алберт Айнщайн

Източник: mysticalraven.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР