Наскоро една американка, обикаляща света, стигна до една далечна страна

...
Наскоро една американка, обикаляща света, стигна до една далечна страна
Коментари Харесай

Защо американците не си простират прането

Наскоро една американка, обикаляща света, стигна до една далечна страна и видя нещо, с което въобще не беше привикнала в родината си. Тя даже настоя в интернет, „ апелирам да ми обясните за какво локалните хора постъпват по този метод ".

TikTok звездата @mirandaknows пусна видео, в което сподели изненадата си от това, че австралийците си простират облеклата на открито да се сушат, написа pochivka.blitz.bg

„ В Америка, когато ни е ден за пране, слагаме всичко в пералнята, а по-късно в сушилнята. И за 20-30 минути всичко е изсъхнало и просто си го прибираме в дрешника “, уточни тя.

„ В Австралия съвсем всеки инфлуенсър, който виждам да пере, си вади прането от пералнята и го окачва пред къщата си на шир “, прибавя тя. Миранда се чуди дали повода е, че сушилните в тази страна не са необятно публикувани или има нещо друго, като битка със замърсяването. „ Просто не разбирам “, диви се тя.

Много австралийци ѝ дават отговор, че се чудят навръх противоположното – за какво американците нямат простори. Те акцентират какъв брой добре е за околната среда просто да ползваш слънцето и вятъра гратис. „ И тъй като не сме мързеливи “, прибавят те.

Разбира се, простирането на облеклата надалеч не е нещо, което се лимитира до Австралия. Американците ще останат учудени и когато преглеждат огромна част от Европа, да не приказваме за Азия и Африка.

Но за какво американците не си сушат облеклата на шир?

Според публикация в Би Би Си, повода е в правила, наложени от общински организации. „ В множеството случаи разпоредбите на общностните асоциации са наложени от вложители и строители по времето, когато са строени тези общности “, изяснява представител на Института за общностни асоциации.

„ В множеството случаи решението е взето от естетическа позиция. Инвеститорите и строителите се пробват да продават домове и мисля, че множеството считат, че просторите скапват цялостния външен тип и уличния аспект в тези обитаеми места, а оттова и продажбите. Независимо от аргументите, външният тип и уличният пейзаж имат непосредствено отражениe върху цената и продажбите на парцели. Може да се каже, че множеството асоциации са запазили тези правила тъкмо по тези аргументи “, изяснява той.

Правила, наложени от общностните организации и наемодателите, не разрешават на десетки милиони хора да си сушат облеклата извън, тъй като, съгласно тях, това е нелицеприятно и смъква цените на парцелите.

Много хора, обаче, рискуват да бъдат осъдени от закона, като не се подчиняват на тези правила и упорстват, че американците би трябвало да се откажат от сушилните в името на околната среда.

„ Всички си мислят, че хората вършат каквото си желаят в задния си двор. Ако изляза там по бански, няма да е проблем, само че в случай че си простра облеклата, ще бъде. В това няма логичност “, сподели пред Би Би Си жена от групата на „ бунтовниците “.

Днес към 20 щата в Америка позволяват на жителите си да си сушат облеклата на открито, оповестява nzherald.co.nz.

„ Американците имат репутацията, че са доста срещу просторите “, написа авторката в „ Уолстрийт Джърнъл “ Мишел Слатала, която също се бореше за правото да си суши облеклата на открито.

През 2019 година жителите на комплекс в Западен Окланд, Нова Зеландия, се оплакаха, че техни съседи си сушат облеклата на открито. „ Изглежда толкоз разбъркано и не е прелестно за гледане, когато хората минават по нашата улица “, показаха те в недоволството си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР